BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  MAGAZİN

Deniz Akbulut neden kör oldu kim yaptı kaç yaşında kör oldu?

Yeşilçam'da bir dönem fırtınalar estiren oyuncu Deniz Akbulut 20 sene önce görme yeteneğini kaybetti ve kör oldu. 1965 yılında zengin bir ailenin kızı olan Deniz Akbulut kaç kere evlendi, ilk eşi kim ve çocuğu var mı soruları ise merak konusu oldu. 4 kez nişanlanan Deniz Akbulut bir kez kendisinden 17 yaş büyük biri ile resmi evlilik yaptı.

Abone ol

Deniz Akbulut kaç yaşında, aslen nereli kaç kere evlendi ve Deniz Akbulut'un eşleri kim soruları merak konusu oldu. Henüz 31 yaşında gözlerini kaybeden ve kör olan Deniz Akbulut kendisinden 17 yaş büyük biri ile evlilik yaptı ve hayatı kabusa döndü. 4 kez nişanlanan Deniz Akbulut çok şiddet gördüm, çok çile çektim diyerek yaşamını kitap haline getirdi. 

1980’li yıllarda Yeşilçam’a damgasını vuran isim Deniz Akbulut, 1965 yılında, zengin bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi.Oldukça trajik bir yaşam öyküsüne sahip olan Akbulut’un yaşamı aslında tam da filmlere konu olacak türden. 

İngiltere'de özel bir Lady okulunda öğrenim gören Akbulut, önce tiyatro sahnelerinde daha sonra sinema filmlerinde yer alarak başarılı bir kariyere sahip olmuştur. Ancak ünlü oyuncunun bu kariyeri maalesef uzun sürmemiş.

NE ZAMAN GÖZLERİNİ KAYBETTİ: Akbulut, henüz 31 yaşındayken bir film setinde aniden görme yetisini kaybetmiştir.

Nejat Uygur Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlayan Akbulut, daha sonra da 1976 yılında "Yirmidört Saat" adlı filmle sinemaya ilk adımını attı.

Kısa sürede başarıyı yakalayan oyuncu, "Kaderi Zorlama"nın da aralarında bulunduğu 50'ye yakın filmde rol aldı.

1991 yılında henüz 31 yaşındayken bir film setinde aniden görme yetisini kaybetti. Sebebinin ne olduğu bilinmeyen rahatsızlık için kimileri tansiyon dedi, kimileri ise kullandığı bir ilacın buna yol açtığını söyledi.

Bir süre kariyerine de ara vermek zorunda kaldı Akbulut. Gözlerinin açılması için ameliyat olması gerekiyordu ama yeterli maddi imkanları olmadığı için ameliyat şansını hala kullanamadı.

KİMLERLE NİŞANLANDI: Çöpten Kalpler, Deniz Sınır gibi bir çok başarılı yapımda yer alan Deniz Akbulut'un özel hayatı da oldukça çalkantılı geçmiş. Henüz yıldızının parlak olduğu dönemde, Cüneyt Arkın'ın aracılığı ile yine CÜneyt Arkın'ın arkadaşı ile nişanlanmış, ancak nişanlısının alkolik olması sebebiyle nişanı atmış.

İLK EŞİ KİM: Daha sonra yeniden mutluluğu yakalamaya çalışan Akbulut, bir nişanlılık daha yaşamış. Ancak düğününe iki gün kala nişanlısı Deniz Akbulut'u hareket halindeki araçtan atmış ve yerlerde sürüklenmesine sebep olmuş.

Bu olayın ardından üçüncü kez nişanlanan Akbulut, bu nişanlısından kayınvalidesi yüzünden ayrılmış. Bir türlü mutluluğu yakalayamayan Akbulut, dördüncü nişanlısı ile evlenmiş. Ancak kendisinden 17 yaş büyük olan eşi tarafından şiddete maruz kaldığı için boşanmış.

Hayat mücadelesine devam eden Akbulut, şimdilerde halen yeterli miktarda parayı bularak gözlerinin açılacağı günün hayalini kuruyor.