BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,03
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Dengir Fırat Ak Parti-CHP koalisyonu için tarih verdi!

Türkiye bugün saat 14.00'te Ankara Palas'tan gelecek "koalisyon" haberine kilitlenmişti. Ama beklenen olmadı, AK Parti-CHP koalisyonu gerçekleşmedi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Ankara bugün en hareketli günlerinden birini yaşadı. 7 Haziran seçimlerinden birinci ve ikinci çıkan iki partinin koalisyon kurma ihtimali son ana kadar heyecanını korudu.

Ak Parti-CHP koalisyonu kurulamadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu bu durumda MHP ile görüşülebileceğini ama erken seçime daha yakın oldukları sinyalini verdi. 

Peki tüm bu yaşananlar HDP cephesinen nasıl görünüyor. Ak Parti'nin kurucularından, şimdi HDP Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat konuyu internethaber'den Nesrin Yılmaz'a değerlendirdi.

Fırat erken seçim sonrası da benzer tablonun yaşanacağını, bu görüşmelerin bir sonraki seçimde etkisinin olacağını ve Ak Parti-CHp koalisyonun daha çabuk kurulabileceğini söyledi.

Fırat'a göre erken seçimin ardından koalisyon hemen kurulacak.

ERKEN SEÇİMDEN HEMEN SONRA KOALİSYON

"Bana göre bu sonuç hayırlı olmuştur. En azından erken seçimden sonra CHP ile yapılacak olan koalisyonda bu görüşmeler ışığında daha çabuk yol alınacaktır. Şimdiden görüşmüş oldular. Bu görüşmeler erken seçim sonrası koalisyonun ön çalışmasıydı."