BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.465,08
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan 'yemin krizi' açıklaması

TBMM'de yemin krizi yeniden hortalayacak mı? BDP'lilerden karışık sinyaller geliyor.

Abone ol

'Emek Demokrasi ve Barış' bloğunun listesinden vekil seçilen Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel'in Meclis'te yapılacak olan yemin töreninde, 'Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma' cümlesini okumak istemediği iddia edilmiş ve bu iddianın Meclis'te ikinci bir yemin krizi doğuracağı ifade edilmişti. Ancak söylentilerin ardından açıklama yapan Selahattin Demirtaş, "Meclis'teki yemin töreninde kriz olmayacak. Bu yöndeki haberler doğru değil" diyerek iddiaları yalanladı.

BDP'nin Hakkari'den bağımsız milletvekili seçilen eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, meclisteki yemin töreninde 3 milletvekilinin metni söylemek istememelerinden dolayı kriz çıkabileceği haberlerinin doğru olmadığını belirterek, "Gündemimizde böyle bir şey yok. Bu yöndeki haberler doğru değil" dedi.

BDP'nin desteğiyle İstanbul'dan bağımsız milletvekili seçilen Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder ile Mersin'den seçilen Ertuğrul Kürkçü'nün ırkçı söylemler bulunduğu gerekçesiyle yemin metni içinde yeralan 'Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma', 'Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma' ve 'Büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim' ifadelerini okumayacakları ve kriz çıkacağı haberleri gazetelerde yayınlandı.

Hakkari'den Milletvekili seçilen BDP eski Genel Başkanı Selahattinh Demirtaş, gazetelerde yer alan haberleri yalanladı. Demirtaş, "Gündemimizde böyle bir şey yok. Bu yöndeki haberler doğru değil, Yemin töreninde kriz olmayacak" dedi.