BIST 10.331
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.457,90
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan olay benzetme

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümete yüklendi. Demirtaş'ın benzetmesi Erdoğan'ı çok öfkelendirecek.

Abone ol

BDP lideri Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ı Beşar Esad'a benzetti. Demiritaş, Diyarbakır'da yasaklı mitingte yaşananların Suriye'deki katliamlardan farkı olmadığını iddia etti.

BDP'nin milletvekillerinin katılımıyla Mardin'de 3 gün süren kamp ardından partinin grup toplantısı yapıldı. Toplantı salonunda protokol sıralarının önündeki masalara tutuklu milletvekillerinin isimleri yazıldı. KCK davasından tahliye edilen Prof.Dr. Büşrü Esanlı'nın da katıldığı toplantıda konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Partili Mardin Belediyesi'ni eleştirip, Madin Cezaevi'nde çıkan olaylara değindi. Demirtaş, cezaevinin yaşayamayacak duruma geldiğini belirterek, şöyle dedi:

"ESAD'DAN FARKIN YOK"

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ı isim vermeden eleştirirken, "Esad da katliamcı, siz de katliamcısınız. Roboski’de yaptığınızın Hama’dan bir farkı yok. Geçen hafta Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda Diyarbakır sokaklarında uyguladığınız işkencenin Hama’dan, Suriye’nin sokaklarından bir farkı yok. Hükümet bunun farkında değil mi? Aslında bunun farkında. Olanlar bütün dünya kamuoyundan saklanmaya çalışılıyor. Ama mızrak çuvala sığmıyor" diye devam etti.

YAPTIĞINIZIN ORADAN HİÇBİR FARKI YOK

Demirtas, AK Parti’nin faşizan politikaları karşısında halkların isyan halinde olduğunu ve bütün dünyanın bunu farkında olduğunu öne sürerken, "AKP bu telaş, panikle her yerde bu isyanı bastırmaya çalışıyor. Hükümetin durdurabileceği iş değil artık. Özgürlükler kazanılmadan, onurlu bir yaşam, eşitçe, hakça bir yaşam kazanılmadan bu isyanı durdurması mümkün değil işte. Nasıl ki Suriye halkı için özgürlük adalet, oradaki isyanın durdurulması için demokrasinin gelmesini istiyorsanız, aynı koşullar Türkiye için de geçerlidir. Doğrudur, orada katliam yaşanıyor. Esad'ın faşizan tutumu var. Ama burada yaptığınızın da oradan hiçbir farkı yok. Bunlar hepsi birbiriyle bağlantılıdır.çözülecekse hepsi birlikte çözülür" dedi.