BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.437,48
HABER /  RAMAZAN

Ramazan davulcuları işe başladı

İstanbul'da Kadıköy, Beyoğlu, Sarıyer, Pendik, Sultanbeyli, Esenler ve Eyüp'te Ramazan davulu çalınmazken diğer ilçelerde ise Ramazan davulcuları bu gece ilk görevlerine başladı.

Abone ol

Bayrampaşa Belediyesi'de davulcuya yasak koymayan ilçeler arasında yerini alırken, davulculara Ramazan'dan önce 1 ay davul çalma ve maniler ile ilgili kurs verdi.

Kursiyerler dün gece sokaklara çıkarak oruç tutanları uyandırmak için tokmaklarıyla davullarına vurdu. Kursu bitiren Ümit Koçalan (29)'da, Bayrampaşa, Altıntepsi Mahallesi sakinlerini davul sesiyle sahura kaldırdı. Koçalan, belediyenin düzenlediği 1 aylık davul çalma ve mani kursunu bitirdikten sonra bu gece göreve başladığını belirterek, "Oruç tutan vatandaşlarımızı sahura kaldırmak çok zevkli bir iş, babam Kazım Koçalan'da yaklaşık 30 sene boyunca Bayrampaşa'da davulculuk yaptı. Bende her ramazan ayının gelmesini babamla birlikte gece gezmek, o davul çalarken ben maniler söylemek için sabırsızlıkla bekliyordum. Babamın vefatından sonra bu görevi ben üstlendim, mahalleli ise bizleri tanıyor. Onları her gece farklı manilerle sahura uyandıracağım" dedi. Davulcuların sokaktan geçtiği sırada bazı mahallelinin de balkonlarından baktıgı gözlendi. Gece, Güngören, Tozkoparan Mahallesi ve Fatih, Topkapı semtinde de davulcular görev yaptı.

SAHTE DAVULCULARA KARTLI ÖNLEM

Bayrampaşa Belediyesinin Ramazan Davulcusu kursunu bitiren kursiyerlerin tamamına belediye tarafından "Ramazan Davulcusu Kimlik Kartı" düzenlendi. Bu kimlik kartının üzerinde davulcunun fotoğrafı, adı, soyadı ve TC kimlik numarası bulunuyor. Bu yöntemle sahte Ramazan davulcularının tespitinin kolaylaşması hedefleniyor.