BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan ilginç Başbakan cevabı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, gazetecilerin Başbakan sorusuna ilginç bir cevap verdi..

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, ODTÜ'de katıldığı Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan anmasında konuştu, “AKP seçim kazanırsa kendi beyannamesini uygulayamayacak” dedi. Demirtaş, bir gazetecinin yönelttiği Başbakan sorusuna ilginç bir yanıt vererek Erdoğan ve Davutoğlu'nu eleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anması için düzenlenecek Devrim Yürüyüşü'ne katılmak için ODTÜ'ye geldi. Burada rektörlük tarafından basın mensuplarının okula alınmayacağını öğrenen Demirtaş bununla ilgili bir açıklama yaparak, bunun kabul edilecek bir durum olmadığını, üniversiteye yakışmayacağını ODTÜ'ye hiç yakışmayacağını söyledi. Demirtaş, çözüm süreci ve seçime ilişkin ise, “AKP seçim kazanırsa kendi beyannamesini uygulayamayacak. Çünkü başkanlık rejimi gelecek, ortada ne Başbakan kalacak ne de AKP'nin seçim bildirgesini uygulayacak bir hükümet kalacak” dedi.

HANGİ BAŞBAKAN?

Bir gazetecinin, “Başbakan, ‘fitne odaklarına karşı inadına çözüm süreci' bunu değerlendirebilir misiniz, hükümetle HDP arasında diyalog devam ediyor mu?” sorusunu ise Demirtaş, “Hangi Başbakan söyledi bunu? Davutoğlu olan mı?” diyerek yanıt verdi. Bu cevap gazeteciler ve orada bulunanların gülüşmelerine neden oldu.

DEMİRTAŞ ŞÖYLE DEVAM ETTİ:

“Şimdi ne söylediklerini inanın ki çok kale almaya da gerek yok. Biri, ‘Kürt sorunu yoktur' diyor; öbürü, ‘Çözüm sürecini ısrarla sürdüreceğiz' diyor. İki Başbakan kendi aralarında anlaşamıyorlar. İki farklı kampanya sürdürüyorlar. Başbakanlardan biri AKP'nin bildirgesini savunuyor, diğer Başbakan ise -Cumhurbaşkanı olan yani- kendi seçim beyannamaesini savunuyor ve onda başkanlık dışında hiçbir şey yok. AKP seçim kazanırsa kendi beyannamesini uygulayamayacak. Çünkü başkanlık rejimi gelecek, ortada ne Başbakan kalacak ne de AKP'nin seçim bildirgesini uygulayacak bir hükümet kalacak. O halde yeni Başbakan tam olarak meydanlarda kime oy istiyor, niye oy istiyor? Dolayısıyla bu kendi aralarındaki tutarsızlığa bir dikkat çekmek istedim öncelikle.”