BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İsrail'de koalisyon hükümeti kuruldu!

Likud ile Yahudi Evi Partisi'nin koalisyon hükümeti kurulması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Abone ol
İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi ile Yahudi Evi Partisi koalisyon hükümeti kurulması konusunda anlaştı.
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi ile Yahudi Evi Partisi'nin koalisyon hükümeti kurulması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.
 
İsrail radyosu, Netanyahu'nun, daha önce anlaştığını açıkladığı 3 partinin ardından Yahudi Evi Partisi ile de anlaşmaya vardığını ve kendisine verilen sürenin dolmasına yaklaşık 2 saat kala hükümeti kurma çalışmalarını sonlandırdığını duyurdu.
 
Ülkede 17 Mart'ta yapılan genel seçimlerin ardından verilen hükümeti kurma görevi kapsamında 120 sandalyeli İsrail Meclisi'nde Netanyahu'nun 60 sandalyeyi geçmesi gerekiyordu. Ekonomi Bakanı Naftali Benett liderliğindeki Yahudi Evi Partisi ile görüşme yürüten Likud Partisi, sağlanan uzlaşmayla birlikte hükümeti kurmak için yeterli sandalye olan 61 milletvekili sayısına ulaştı.
 
Radyo haberinde, yeni kurulacak hükümette Likud Partisi ile Yahudi Evi Partisi'nin yanı sıra desteğini daha önce açıklayan merkez sağ eğilimli Kulanu (Hepimiz) Partisi ve aşırı sağcı partiler olarak bilinen Birleşik Tora Yahudiliği ve Şas'ın da yer alacağını bildirdi.
 
İsrail eski Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın İsrail Evimiz Partisi ise yeni hükümette yer almayacak. Liberman, Dışişleri Bakanlığı görevinden istifa ettiğini ve kurulacak koalisyonda yer almayacağını duyurmuştu.