BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.379,91
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan flaş İmralı açıklaması

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı görüşmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Cumartesi günü BDP'li heyetin İmralı'da Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşme hakkında bir açıklama yaptı.

Demirtaş Öcalan'ın çözüm taslağının 2-3 hafta içinde netleşeceği bilgisini verdi. Öcalan'ın taslak metinler üzerinde çalıştığını söyleyen Demirtaş taslakların 2-3 gün içerisinde kendilerine ulaşacaklarını söyledi.

İşte Demirtaş'ın konuşmasından önemli satır başları;

ÇÖZÜM TASLAĞI 2-3 HAFTA İÇİNDE NETLEŞİR

Arkadaşlarımız 3.5 saatlik bir görüşme yaptılar. Çözüm umudunu arttıran bir yaklaşım var. Kan aksın diye bekleyenler dışında herkesin arkasında durabileceği süreç başlasın istiyoruz. Çözüm iradesinin hayata geçirilmesi konusunda kendisinin kararlı olduğu ifade edilmiştir.

Öcalan'ın çözüm taslağı 2-3 hafta içinde netleşecek. Bu süreç Öcalan'ın omuzlarına yüklenecek bir süreç değil. Biz BDP olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Umut ediyorum ki bu tarihi dönemler küçük hesaplar uğruna heba edilmez.

ÖFKEYLE, KİNLE HAREKET EDİLMEMELİ

Çözüm süreci Türkiyeli bir çözüm sürecidir. Somutlaşmış takvimden söz edilemez. Bu sürecin altını dolduracağız. Öfkeyle, kinle, kan davası anlayışıyla hareket edilmemeli.

Kendisi taslak metinler üzerinde çalışıyor. Bu metinler heyetimizin oraya gidişi ile son halini alacaktır. Bu metinler bize 2-3 gün içerisinde ulaşacak. Sonraki süreci de paylaşacağız. Özellikle 2-3 haftalık süreç çok kritik. Herkesin çözüme önerilerini sunması gerekir. Yeni sürecin gelişip gelişmeyeceğini göreceğiz.

İMRALI'YA BİRKAÇ DEFA GİDİLMELİ

İmralı'ya birkaç defa daha gidilmeli. Sayın Başbakan'ın PKK'ya yaptığı çağrılar beklentilerini ifade ediyor. Önemli olan Öcalan'ın yaptığı açıklamadır.