BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,56
ALTIN 2.383,47
HABER /  GÜNCEL

ABD'den gelecek sürpriz isim

Terör ve terör finansmanı konusunda uzman bir isim Türkiye'ye geliyor...

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL)- Türkiye'de terörün sonlandırılması ve barışın sağlanması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Bir yandan İmralı ile görüşmelerle PKK'nın silah bırakması ve örgüt üyelerinin Türkiye dışına çıkarılması hedeflenirken, diğer yandan terörü besleyen kaynaklar ortadan kaldırılmak isteniyor.

Bu kapsamda en önemli adım kuşkusuz geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı 'Terörizmin Finanmanının Önlenmesi Hakkında Kanun.'

Bu sıcak gelişmeler dikkate alındığında ABD'den gelen son açıklama daha da önemli bir hal alıyor.

ABD'den gelen son açıklamaya göre Hazine Bakanlığı'nın önemli bir ismi olan David Cohen Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Peki David Cohen kim?                                                        32694.jpg

David Cohen, ABD Hazine Bakanlığı'nın 'Terörizm ve finansal istihbarattan' sorumlu kilit ismi. Terör finansmanıyla mücadelede ve uluslararası yaptırımlar konusunda uzman isim.

ÇANTASINDA NE VAR?

Sırasıyla Irak, İsrail, Türkiye ve İngiltere'ye ziyarette bulunacak olan Cohen'in temaslarının ana teması terör finansmanı ve kara para aklamayla mücadeledeki küresel çalışmalar olacak. 

Türkiye'deki finans odaklarıyla görüşecek olan Cohen'in temaslarında son gelişmeler çerçevesinde PKK'nın finansal desteklerinin ve terörle mücadelenin de gündeme gelmesi bekleniyor.

ESAD'I DA GÖRÜŞECEK                          

Söz konusu görüşmelerin, hükümetlerin ve finansal sektörün uluslararası finansal sistemi, terör finansmanı, özellikle de El Kaide'nin, Suriye dahil bölge genelindeki faaliyetleriyle bağlantılı finansman tehdidinden korumak için atabileceği adımlara odaklanacağı kaydedilen açıklamada, Müsteşar Cohen'in görüşmelerinde ayrıca, İran ile Suriye'deki Esed rejimine karşı ekonomik yaptırımların önemini konuşacağı bildirildi.