BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.424,39
HABER /  MEDYA

'Demirtaş'ı kim yemek istiyor?'

Akif Beki, bugünkü yazısında HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş için, son günlerde yayılan tabirle 'Kim yemek istiyor' sorusunu yöneltti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminin ortak açıklamayla "Demirtaş'ın arkasındayız" demesinin ardından HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in de çok dikkat çeken ve son günlerde adeta slogan haline gelen "Demirtaş'ı yedirmeyiz" söylemi gündeme damgasını vurdu.

Hürriyet yazarı Akif Beki, Önder'in 'Demirtaş'ı yedirmeyiz' sözüne karşılık, Demirtaş'ın bir 'yenilme' sorunu olduğu çıkarımını yaptı. Beki'ye göre, HDP tarafından 'Yedirmeyiz' söylemiyle korunan Demirtaş'ın "kolay lokma olmamak için kendine arka bulması gerekiyor ve bu yüzden de sırtını sokağa verdi." Beki'ye göre Demirtaş, 'sokak' çağrısını "kendini sokağın sinesine emanet ettiğinden dolayı" yapıyor.

İşte Beki'nin o yazısından çarpıcı satırlar:

Beki, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın kendini daha emniyette hissettiği sine-i sokağa döndürdüğünü ileri sürdüğü yazısında, Demirtaş için "Birçokları için tekin olmayan sokaklar, böyle sıkıntılı zamanlarda onun en güvenli sığınağı demek." diyerek manidar ve ironik bir yaklaşımda buundu.

"DEMİRTAŞ'I HAM YAPMAK İSTEYENLER KİM?"

Beki, 'Demirtaş'ı yedirmeyiz' söylemleri üzerinden şu soruyu yönlendirdi: Demirtaş'ı ham yapmak isteyen kim?

Sırrı Süreyya Önder'in "Hükümet bize (HDP'ye) nizamat veremez" sözünden yola çıkarak, Beki, 'Demirtaş'ı yakaladığı yerde ham yapacak olan yapı'nın hükümet olduğunu" dile getirdi.

HDP'ye nizamat vermeye muktedir olan isim, Beki'ye göre sır değil; tahmin etmenin ne kadar kolay olduğunu 'Sultanahmet'te gezinen 3 günlük turiste sorsanız bilir' diyerek tabir eden Beki, o kudretin önce Öcalan'a  sonra da Kandil e ait olduğunu ifade etti.

"DEMİRTAŞ'IN HÜKÜMETTEN YANA KORKUSU YOK"

İşin aslında, Beki, Demirtaş'ın hükümetten yana korkusu olmadığını, zira "Öcalan'a ve Kandile rağmen, hiçbir iktidar sahibinin onları dizayn etmeye, siyasi mimarilerine biçim vermeye, iç hiyerarşilerini kendine göre şekillendirmeye girişemeyeceğine" vurgu yapıyor. 

Beki'ye göre, Demirtaş bunu bilerek yapıyor çünkü 'Öcalan'a karşı sokağa sığınacak durumu yok, tabii ki hükümeti üstüne çekip "Beni bunlar ham yapacak" görüntüsü verecek...'

"KILINA HALEL GELSE, DEMİRTAŞ'IN SOKAĞI BUNU HÜKÜMETTEN BİLECEK"

Son olarak Demirtaş'ın planının böyle ilerlediğini ileri süren Beki, şu cümlelerle 'planı' özetliyor: Böylece koltuğunun tek bir kılına halel gelse Demirtaş'ın sokağı bunu hükümetten bilecek, ona göre de canla başla sahiplenecek. Daha güçlü korunma bulabilir miydi kendine? Başına gelecekler Öcalan dan bilinse, 'önderlik' makamının mutlak iradesine kim karşı çıkacaktı? Arkasına aldığı sokak mı? Sırrı Süreyya Önder mi? Hangi çılgın, o sokakta kimin borusunun öttüğünü bilmezmiş gibi 'Yedirmeyiz sana' diye çıkışacaktı Öcalan'a?