BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yayıncılık'ta e-kitap devrimi

Kaynak Kültür Yayın Grubu, Türkiye’de ilk kez, basılı bir kitabın yanında “e-kitap” hediye uygulamasını başlattı.

Abone ol

E-kitap ve dijital yayıncılık konusunda önemli yatırımlar yaparak yayıncılık sektörüne yeni bir soluk getiren Kaynak Kültür Yayın Grubu, Türkiye’de ilk kez, basılı bir kitabın yanında “e-kitap” hediye uygulamasını başlattı. Nil yayınlarından çıkan  “Bir İ'caz Hecelemesi” ni satın alanlar, e-kitap kartına da ücretsiz sahip olabiliyor. Hediye kartını alan kitapseverlerin, ilk olarak www.kitapkaynagi.com‘a ücretsiz üye olması gerekiyor. Üyeliğin ardından çıkacak ekrana, kartın üzerindeki kodu giren okuyucular, e-kitabı çok kolay bir şekilde;  İpad,  İphone, Android telefon ve tabletler ile masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarına indirebiliyorlar.

TEKNOLOJİYE YATIRIM ARTIYOR

Kaynak Kültür Yayın Grubu Dijital Yayın Editörü Gürhan Gülcan; “Biz Kaynak yayıncılık olarak, Türkiye’de bir ilke imza attık ve büyük bir yatırımla basılı kitabın yanında e-kitabı hediye etmeye başladık. Kaynak Kültür Yayın Grubu olarak okurlarımızın dijital yayıncılıkla ilgili taleplerini dikkate alarak dijital yayıncılığa yatırımlarımız sürecek. Basılı yayın alanının yanında teknolojinin avantajından faydalanmak için e-kitabı da tercih eden okur sayısı gün geçtikçe artıyor. Teknolojiyi kültürle harmanlayan yeni bir okur kitlesi var. Biz de Yayıncı olarak bu okur kitlesi ile daha birçok e-kitabı okurla paylaşmak istiyoruz” dedi.

E-KİTAP, KİTAPSEVERİN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK

Türkiye’de henüz e-kitabın sektöre oranının binde 4 olduğuna dikkat çeken, Kaynak Kültür Yayın Grubu Dijital Yayın Editörü Gürhan Gülcan; “Biz kendi okuyucu kitlemizle beraber, yüz binlerce kitap okuruna ulaşarak, dijital yayınları takip eden bu kitleyi genişletmek istiyoruz. Elektronik kitap ilk çıktığı günden beri hayatımızda sürekli daha fazla yer edinmeye devam ediyor. E-kitap uygulamasıyla okur kitabına her yerden ulaşabiliyor. Seyahatte, gün içi aktivitelerinde, otobüste ya da boş vakitlerinde e-kitap arşivindeki tüm kitaplar her zaman kitapseverin yanında oluyor” diye konuştu.