BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,10
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş İmralı konusunda çok ısrarlı!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barış sürecinin ilerlemesi için hükümetin bir kez daha İmralı'ya gitmesi gerektiğini belirtti

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ile görüşmek için başvurdukları Adalet Bakanlığı’ndan bugüne kadar ne olumlu ne de olumsuz bir cevap almadıklarını belirterek, "Reddedileceğini de düşünmüyorum. Bu süreç ilerlemek durumundadır. Ben önümüzdeki günlerde ziyaretin gerçekleşeceğini düşünüyorum" dedi.

Diyarbakır’da bulunan ve partisinin dayanışma yemeğine katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ile yapmayı planladıkları görüşmeyi değerlendirdi.

REDDEDİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

İmralı’ya gitmek için BDP ve DTK eşbaşkanları olarak Adalet Bakanlığı’na yaptıkları başvuruyu bugüne bir cevap gelmediğini ifade eden Demirtaş, "Bakanlıktan bize şimdiye kadar ne ’evet’ ne de ’hayır’ diye verilmiş bir cevap yok. Talebimiz reddedilmiş değil. Basında çarşamba günü olabileceğine dair yazılar çıkınca herhalde reddedilmiş gibi bir tartışma ortaya çıktı. Bu doğru değil, yani reddedilmiş değil. Reddedileceğini de düşünmüyorum. Bu süreç ilerlemek durumundadır. Hepimiz bu süreci ilerletmek zorundayız. Bu ancak bir kez daha siyasi bir heyetin adaya gidişi ile mümkün olur. Ben önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini düşünüyorum" dedi.

ŞU HALİYLE SÜREÇ ASKIDA

Demirtaş, İmralı Adası’na ziyaretin gerçekleşmemesi durumunda sürecin askıda olup olmayacağı ile ilgili soru üzerine, "Şimdi şu haliyle süreç askıdadır. Yani başka bir formül başka bir mekanizma bulunana kadar siyasilerin adaya gidişi süreci ilerletecek tek şeydir. Bu gerçekleşmediği müddetçe sürecin ben ilerleyebileceğini düşünmüyorum. Bu bizim bir engelleyici tutumumuzdan, şartımızdan çok olması gereken şeydir. Bundan sonra süreç nasıl ilerler, gelişmeler nasıl olur hep birlikte takip edeceğiz" diye konuştu.