BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.426,10
HABER /  POLİTİKA

BDPli Demirtaş'tan ırkçı sözlere cevap!

Dün CHPli Birgül Ayman Güler'in "Türklerle Kürtleri eşit gördürtemezseniz" sözlerine bugün BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş Twitter'dan cevap verdi!

Abone ol

HATİCE KÜBRA
TWİT-ÜL HAVADİS-

Dün akşam Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan anadilde savunma tartışmaları CHPli Birgül Ayman Güler'in sözleriyle daha da alevlendi. CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz." demesi hem müzakereler sürecinde hem de anadilde savunmanın yasalaşması sürecinde bir çok Kürt vatandaş üzerinde soğuk duş etkisi yaptı. 

Bugün BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Güler'in bu sözlerine Twitter'dan cevap verdi. Demirtaş'ın cevabı da en az CHPli Güler'in sözleri kadar konuşulacağa benziyor.

Birgül Ayman Güler'in sosyal medyada da kıyameti kopartan "Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz." sözlerine BDPli Demirtaş Meclis'teki diğer partileri de suçlayarak cevap verdi. Demirtaş "AKP, MHP, CHP'de B. Ayman Güler gibi düşünmeyen sadece bir kaç milletvekili vardır. Bu söylediğiö bir suçlama değil malesef gerçektir" dedi. 

İşte Selahattin Demirtaş'ın o twitleri: 


 Selahattin Demirtaş ‏@bdpdemirtas

  1. Akp,mhp,chp de B.Ayman Güler gibi düşünmeyen sadece bir kaç milletvekili vardır.Bu söylediğim bir suçlama değil maalesef bir gerçektir.

  2. 13 dkSelahattin Demirtaş ‏@bdpdemirtas

    Kürtler de diğer halklarla eşit olmalı diyenler Kürt ırkçısı oluyor,Akp,Mhp,Chp Türk ırkçılığının alasını yaparken adı milli birlik oluyor