BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Demirlekten MHKye veryansın

FIFA kokartlı hakemler Bülent Demirlek ve Vedat Yüksel, MHK'ya veryansın etti.

Abone ol

FIFA kokartlı hakemler Bülent Demirlek ve Vedat Yüksel, 4 Ağustos'ta başlayacak üst klasman hakem seminerine hiçbir gerekçe gösterilmeden çağrılmamalarını, kişilik haklarına ve uluslararası tamilatlara vurulmuş bir darbe olarak nitelendirdi.

Ankara'da bir basın toplantısı düzenleyerek MHK'nin tavrını sert bir dille eleştiren FIFA kokartlı hakemler, "Biz ne yaptık. Ne suç işledik. Varsa herhangi bir delil bunları kamuoyuna açıklasınlar. Bu yapılanlar başta kişilik haklarımıza, insan haklarına, hakemlik kariyerimize, ulusal ve uluslar arası talimatlara ağır ve gerekçesiz bir darbedir. Bu kaos ortamı kimseye yarar sağlamayacağı gibi, Türk hakemliğine çok kötü bir örnek olup tabandaki hakemlerin şevkini kıracaktır" ifadelerini kullandılar.

Demirlek ve Yüksel, aralarında kendilerinin de bulunduğu bazı isimlerin, "Hakem Ergenekon'u" haberiyle haksız yere yıpratıldığını belirterek, "Artık sabrımız kalmadı. Burada en önemli görev MHK'ya düşmektedir. Ama görüyoruz ki kurul bizim haksız yere yıpratılmamıza neden olmuştur" şeklinde konuştular.

Demirlek, Intertoto maçından el çektirilmesini de eleştirirken, "Bugüne kadar o kokartı namusumuz ve şerefimizle taşıdık. UEFA'nın söz konusu süreçte bana dört maç vermesi bunun göstergesidir" dedi.

MHK'nın 4 Ağustos'daki üst klasman hakem seminerine Demirlek ile Yüksel'in yanı sıra Cem Deda, Hakan Sivriselvi ve Zafer Önder İpek'i davet etmediği öğrenildi. Kurulun iki hafta önce klasmana aldığı bu isimleri seminere çağırmaması camiada şaşkınlıkla karşılandı.