BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  GÜNCEL

Demirkazık'ta kâbus bitti

Son 50 yılda 15 dağcının öldüğü Demirkazık'ta kaybolan Ukraynalı gruba ulaşıldı...

Abone ol

Helikopterle kurtarılan 12 dağcıdan birinin 100 metrelik buzuldan düşerek öldüğü açıklandı.

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı, yine bir felakete sahne oldu. Demirkazık'ta 10 gündür kamp yaptıkları belirlenen 12 Ukraynalı dağcı, önceki gün Güzeller mevkisinde yönlerini kaybetti. Kaybolan dağcılar saat 18.30'da güvenlik birimlerine ulaşarak mahsur kaldıklarını ve bir arkadaşlarının uçuruma düştüğünü söyledi. Grubu kurtarmak için ekipler hemen harekete geçti.

40 kişilik AKUT ve Jandarma Arama Kurtarma ekibi yola çıktı. Niğde Valiliği tarafından dağcıların kurtarılması için askeri helikopter istendi. Dün sabah saat 07.00 sıralarında helikopter dağcılara ulaştı. Ekipten Inna Gorodsyka'nın ayağı kayınca 100 metrelik buzuldan düştüğü ve hayatını kaybettiği anlaşıldı. Ölen dağcı ile birlikte yaralı Sergii Moranco (31) ve Darya Tyutyunnik (29) helikopter ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık durumları iyi olduğu öğrenilen diğer 9 dağcı ise kurtarma ekibiyle birlikte aşağıya indi.

Ölen dağcının cesedi morga kaldırılırken, tedavileri yapılan hafif yaralı dağcılar da taburcu edildi. Grubun, arkadaşlarının cenazesini alarak ülkelerine dönüş hazırlığına başladığı öğrenildi. AKUT Basın Sözcüsü Arif Öztürk, Demirkazık Dağı'nda son 50 yılda 15 dağcının öldüğünü söyledi.