BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  GÜNCEL

Demirel'in ölümü bir tek ona söylenemedi!

Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı, Türk siyasetinin fötr şapkalı "baba"sı Süleyman Demirel, 91 yaşında hayatını kaybetti. Demirel'in ölüm haberi kardeşi Şevket Demirel'e verilmedi.

Abone ol

ISPARTA'daki evinde tedavi gören Şevket Demirel'e ağabeyinin ölüm haberi sağlık durumu nedeniyle henüz verilemedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı, 40 yılı aşkın siyasi hayatında kendi deyimiyle "altı kez gittiği başbakanlığa yedi kez gelen" parti lideri, Devlet Su İşleri'nin "barajlar kralı" lakaplı inşaat mühendisi genel müdürü, Türk siyasetinin fötr şapkalı "baba"sı Süleyman Demirel, 91 yaşında hayatını kaybetti. Demirel'in akşam yemek yediği, etrafındakilerle sohbet ettiği, son ana kadar bilincinin açık olduğu öğrenildi.

ÖLÜM HABERİ KARDEŞİNE VERİLMEDİ

Demirel'in kardeşi Şevket Demirel, rahatsızlığı nedeniyle Isparta'daki evinde, hekimlerin gözetiminde tedavi görüyor. Şevket Demirel'e hastalığı nedeniyle ağabeyinin ölüm haberi henüz (Saat 11.45 itibarıyla) verilemedi.

ÖLÜM NEDENİ

Süleyman Demirel, saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle, tedavi olduğu Özel Ankara Güven Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

DEMİREL'İN DOKTORU: CENAZE TÖRENİNİN CUMA GÜNÜ OLMASI BEKLENİYOR

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur, Demirel'in cenaze töreninin netleşmediğini, ancak Cuma günü olabileceğini söyledi. Cesur, "Öğleden sonra netleşince size haber vereceğiz ama Cuma gibi." dedi.

Cenaze töreni ile ilgili basın açıklaması yapan doktor Aylin Cesur, "Devlet protokolü uygulanacağı için aile ve devlet yetkilileri arasında henüz temaslar devam ediyor. Öğleden sonra netleşince size haber vereceğiz ama Cuma gibi. Konuşmada öyle bir teklif geldi. Bir takım detaylar var, onlar halledildikten sonra size bilgi vereceğiz." ifadesini kullandı.

Demirel, Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de "Paşa Dayı" Yahya Bey ile Ümmühan Hanım'ın ikinci çocuğu olarak 1 Kasım 1924 yılında doğdu. İlköğrenimini 1930-35 yıllarında doğduğu köyde, ortaokul ve liseyi Isparta ve Afyon'da bitirdi. Afyon Lisesi'nden 1941 yılında mezun olan Demirel, daha sonraki yıllarda İstanbul Teknik Üniversitesi adını alacak olan Mühendis Mektebi sınavlarını kazandı.