BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  GÜNCEL

Tahşiyeciler soruşturması son dakika gözaltı kararı

Tahşiyeciler soruşturmasından son dakika kararı... İstanbul dahil 15 ilde 20 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

Abone ol

''Tahşiyeciler'' grubuna yönelik kumpas soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı alınan 20 polisten 11'i yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ''Tahşiyeciler'' grubuna yönelik kumpas soruşturmasının ikinci dalgasında, ''suç ve delil uydurdukları'', ''şüphelilere kumpas kurdukları'' iddiasıyla haklarında gözaltı kararı alınan 20 polisin yakalanması için polis ekipleri sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

İstanbul merkezli 15 ilde yapılan operasyonlarda, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 11 polis yakalandı. Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer polislerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mehmet Nuri Turan'ın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca başlatılan soruşturma kapsamında 2014'ün aralık ayında operasyon düzenlenmişti.  

Bu kapsamda, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' grubuna yönelik düzenlenen operasyonda, ''suç ve delil uydurdukları'', "şüphelilere kumpas kurdukları" iddia edilen 31 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder'in de arasında bulunduğu 31 kişi yakalanmış, şüphelilerden Karaca'nın da aralarında yer aldığı 4 kişi tutuklanmıştı.  

Soruşturma kapsamında, Fetullah Gülen hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Daha sonra bu soruşturma kapsamında, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 5 kişi daha tutuklanmıştı.

''Tahşiyeciler'' grubuna yönelik kumpas soruşturmasının ikinci dalgasında, ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' iddia edilen 20 polis hakkında bu sabah gözaltı kararı alınmıştı.