BIST 10.147
DOLAR 32,29
EURO 35,02
ALTIN 2.418,32
HABER /  GÜNCEL

Demirelden karanlık tablo

Demirel Türkiye'nin içinde bulunduğu durum için karanlık bir tablo çizdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ''Türkiye'de cinayetleri kim işliyorsa sorumlu odur. Bu cinayetleri işleyenlere bakıp da onların geldiği etnik gruplara ve onların geldiği yerleşim birimlerine suç yüklemeye kalkarsak, Türkiye'yi bölmek için içimize sokulmaya çalışılan fitneye alet oluruz'' dedi.

Süleyman Demirel, Isparta'da kendi adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan belgeselin ilk gösterimine katıldı.

ETRAFIMIZ ATEŞ VE KAN

Türkiye'nin, dünya ne yapıyorsa onu yapmak zorunda olduğunu belirten Demirel, gelişmenin sürdürülebilirliği için toplumun huzur ve sükun içinde olması gerektiğini bildirdi. Türkiye'nin zor bir coğrafyada olduğuna dikkati çeken Demirel, ''Etrafımız ateş ve kan. Maalesef bizim ülkemizde de kan var'' dedi.

Böylesi bir durumda rahat olmanın mümkün olmadığını ancak yılmamak gerektiğini ifade eden Demirel, ''Karşılaştığımız sorun ne kadar vahim, ciddi olursa olsun bunun altından devlet olarak, millet olarak kalkabileceğimizden inancımızda en ufak bir sarsılma olmaması lazım. Zaten bizi rahatsız edenler bu neticeyi almak için rahatsız ediyor'' diye konuştu.

Soğukkanlı olmak gerektiğini vurgulayan Demirel, şöyle konuştu:

     
''Türkiye'de cinayetleri kim işliyorsa sorumlu odur. Bu cinayetleri işleyenlere bakıp da bunların geldiği etnik gruplara, onların geldiği yerleşim birimlerine suç yüklemeye kalkarsak Türkiye'yi bölmek için içimize sokulan fitneye alet oluruz. 60 sene bu ülkeye hizmet ettim. Çok zor günlerde karar mekanizmasının başındaydım. Hiç paniklemedim."

YAPILMASI GEREKEN DİK DURMAK

"Yapılması gereken gayet dik durmak ve hukukun dışına çıkmamaktır. Hukukun dışına çıkmadan, savunulamayacak, yani kendi kamu vicdanımızla savunulamayacak veya dünya vicdanında savunulamayacak birtakım şeylere gitmeden, telaş etmeden sabırla karşılaştığımız zorlukları aşarız. Eğer biz kendi kendimizi zaafa uğratmazsak hiç kimse ama hiç kimse bizi zaafa uğratamaz.''