BIST 10.769
DOLAR 32,23
EURO 35,05
ALTIN 2.496,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

'Demirel Ergenekon'un borazanı gibi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Demirel'in Ergenekon'un borazanlığını yaptığını iddia etti

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten Demirel'e veryansın! Eski Cumhurbaşkanı Demirel'in Ergenekon ve CHP'nin borazanlığını yaptığını iddia eden Çelik, 12 Haziran seçimlerinin AK Parti ile Ergenekon zihniyeti arasında geçeceğini söyledi. Erdoğan'ın derviş sabrına sahip olduğunu söyleyen Şamil Tayyar ise Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi, CHP liderinin siyasette yeni bir Haydar Baş profili çizdiğini iddia etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Gaziantep adayı Şamil Tayyar, Kanal A'da yayınlanan "Görüş Farkı" adlı programda gazeteci Ömer Şahin'in sorularını cevapladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında sık sık eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e çatmasını değerlendiren Hüseyin Çelik, şöyle konuştu:

“Mesele şu: Cindoruk ve Demirel şu anda CHP ve Ergenekon zihniyetinin borazanlığını yapıyor. Netice itibarıyla CHP’nin değirmenine su taşımaya, ortalığı karıştırmaya çalışan bir Demirel den bahsediyoruz” dedi. Çelik, 12 Haziran seçimleri için ise, “Bu seçim AK Parti ile Ergenekon arasında geçecek” iddiasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU, HAYDAR BAŞ GİBİ

Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arasındaki söz düellosunu değerlendiren Şamil Tayyar, “Başbakan’da derviş sabrı varmış. O sözler bana söylense daha ağır konuşurdum” dedi. CHP’nin ayarının iyice bozulduğunu öne süren Tayyar, Kemal Kılıçdaroğlu için ilginç benzetmelerde bulundu. Tayyar, “Kemal Bey, Cem Uzan ile Haydar aş arası bir portre çiziyor lider olarak. İkisi arası bir yerde duruyor. Hayırlı olsun CHP’ye” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti’yi açık ara önde gösteren anket firmaları için “onlara teneke bağlayacağız” ifadelerini kullanmıştı. Tekin’in bu sözlerine atıfta bulunan Şamil Tayyar, “Acaba hedef tutmazsa Gürsel Tekin’in kuyruğuna kim teneke bağlayacak göreceğiz” dedi.