BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.433,96
HABER /  GÜNCEL

Demirel bilmece gibi konuştu

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, oyunu Çankaya'daki Teğmen Kalmaz İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Abone ol

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, oyunu kullanmak için tatilini geçirdiği Antalya'dan Ankara'ya gitti.

Demirel, Konyaaltı ilçesine bağlı Beldibi Mahallesi'nde eşiyle birlikte tatilini geçirdiği otelden ayrılarak Antalya Havalimanı'na geldi. Demirel'i burada Antalya Vali Yardımcısı Mestan Deniz ve yetkililer karşıladı.

SANDIGIN DİLİNDEN SANDIK ANLAR

Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapan Demirel, ''Vatandaşlık vazifemizi yapmak üzere Ankara'ya gidiyoruz. Oy kullanıp döneceğiz. Memleket için hayırlısı olsun. Nasıl bir sonuç çıkacağı yarın sabah belli olur. Sandığın dilinden sandık anlar. Başka birisi anlamaz onun dilinden'' dedi.

SAÇ KESİLİR ÖNE DÜŞER

Demirel, okuldan çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini söyledi. Yarın her şeyin belli olacağını ifade eden Demirel, ''Saç kesilir öne düşer, herkes saçın rengini görür, denir. Türkiye için hayırlı olsun'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''1987'de çok önemli bir referandum vardı. Sizin siyaset yolunuz açılmıştı. O gün 'evet' cephesindeydiniz. Bugün farklı bir cephede yer alıyorsunuz'' sözleri üzerine Demirel, ''Nereden biliyorsunuz. Yarın daha çok konuşuruz. Bugün artık konuşmayalım. Hayırlı olsun memleketimize'' dedi.