BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Demirel Arabistana gitsin

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) öncülüğündeki sivil toplum örgütleri Taksim'de eylem yaptı.

Abone ol

ÖDP'nin el ele tutuşarak kardeşlik ve beraberce yaşamak adına yaptığı eylemde, Demirel'e "Senden sıkıldık. Arabistan sen git" mesajı gönderildi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) öncülüğündeki sivil toplum örgütleri Taksim Meydanı'nda eylem yaptı. 25 Haziran'da Kadıköy İskele Meydanı'nda meydana inecek olan girişim, önceki akşam Taksim Meydanı'nda el ele tutuşarak, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, hangi inançtan ve düşünce grubundan olursa olsun, birlikte, kardeşçe yaşama isteğini dile getirdi. Taksim Meydanı'nda önceki akşam saat 20.00'de toplanan kalabalık, bir anlamda 25 Haziran'da Kadıköy'de gerçekleştirilecek mitingin provasını yaptı.

ÇETELERE KARŞI

Tünel'e kadar el ele tutuşarak yürüyen grup adına açıklama yapan ÖDP İstanbul İl Başkanı Sinan Tutal, Türkiye'nin giderek, anlamsız bir laik-anti laik çatışmasına doğru sürüklendiğini söyledi. Açıklamada, ìYa sev ya terk et diyerek adliye koridorlarında, sokakta yüzümüze bağıran ırkçı milliyetçilere, devlet yönetiminde kişinin kafasının içine değil de eşinin kafasının dışına bakmayı adet edinen veya başörtüsüyle okumak isteyenlere 'Suudi Arabistan'a gitsinler' diyen siyaset eskilerine, 'Sabrımız taşıyor, Kürtler bu ülkeyi terk etsin' diyenlere, sağa sola bomba koyup bir arada yaşamı tahrip etmek isteyenlere, Susurluk, Şemdinli, Sauna, Atabey ve Danıştay baskınında ortaya çıkan çetelere karşı bir arada yaşamı savunuyoruz" ifadesine yer verildi. Grubun içinde yer alan lise mezunu bir genç kız ise Demirel'e tepkisini dile getirip ìBiz ondan sıkıldık. O Arabistan'a gitsin" dedi.