BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  GÜNCEL

Dehşet bu şehirin peşini bırakmıyor

Dün geceden beri yaşanan olaylar bitmiyor. Birçok olayın yaşandığı şehirde 1 kişi ölürken, çok sayıda yaralı var

Abone ol

Şanlıurfa'da dün geceden beri yaşanan olayların ardı arkası kesilmiyor. Eline silahını alan bir olay çıkarırken; birbiriyle hiç alakalı olmayan olaylar zinciri giderek büyüyor.

Kız kaçırma, sokak ortasında pompalı av tüfeğiyle saçılan dehşet boyutuna uzanan asayiş olayları bütünü içerisinde şehirde 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. 2 zanlı ise kaçarken yola 5 kilo esrar attı.

İşte Şanlıurfa'da dün geceden beri yaşanan olaylar:

SOKAK ORTASINDA POMPALI AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜRDÜLER

Şanlıurfa'da çiftçi 56 yaşındaki Adil Doğan, sokak ortasında pompalı av tüfeği ile öldürüldü.

Cinayet, dün gece geç saatlerde Süleymaniye Mahallesi 1747'nci Sokak'ta işlendi. Av tüfeği sesi duyarak evlerinden dışarı çıkanlar, sokak ortasında bir kişinin kanlar içerisinde yattığını görünce durumu polise bildirdi.

Ağır yaralı Adil Doğan, otomobil ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan Doğan'ın cesedi otopsi için morga konulurken, polis ise olay yerinde inceleme yaptı. Bir görgü tanığı plakasını alamadığı otomobilden sokakta yürüyen Doğan'a ateş edildiğini söyledi.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Polis, çevredekilerin verdiği bilgiler doğrultusunda otomobilin plakasının belirlenmesi ve saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Olayı duyarak hastaneye akın eden Doğan'ın yakınları ölüm haberi ile sinir krizleri geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KIZ KAÇIRMA KAVGASI

HABERİ İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde, akraba 2 aile arasında kız kaçırma nedeniyle kavga çıktı.

Kavga jandarma müdahalesi ile sonlanırken, kent merkezindeki hastane önünde de kavgaya tutuşan ailelerden 6 kişi yaralandı. Polis, kavga sonrası 11 kişiyi kovalamaca sonucu yanlarındaki bıçak ve sopalarla yakalayarak gözaltına aldı.

İlk olay, dün öğleden sonra Bozova'nın Sesigür Köyü'nde meydana geldi. Aynı soy ismi taşıyan birbirine akraba Şeker ailesi mensupları arasında kız kaçırma meselesinden tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada aileler birbirine tüfek, taş ve sopa ile saldırdı. İbrahim Halil Şeker, Reşit Şeker ve İbrahim Şeker'in yaralandığı kavga, jandarmanın müdahalesi ile sonlandırıldı.

HASTANE ÖNÜNDE DE KAVGA

Güçlükle yatıştırılan kavga sonrası öfkeli aileler, bu kez İbrahim Halil Şeker'in tedavi gördüğü Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde karşı karşıya geldi. Aynı nedenle tartışmaya başlayan aileler, burada da birbirine bıçak ve sopalar ile saldırdı. Hastane polisinin yetersiz kaldığı ve ortalığın savaş alanına döndüğü kavga, takviye polis ekiplerinin gelmesiyle sonlandırıldı. Kavgada Zeki, Reşit ve Veysel Şeker yaralandı. 3 yaralı acil serviste tedavi altına alınırken, 7 kişi gözaltına alındı.

4 ŞÜPHELİ KOVALAMACADA YAKALANDI

Gerginliğe yol açan kavga sonrası polis, kaçan 4 şüphelinin içinde bulunduğu otomobilin peşine düştü. Polisin tüm uyarısına rağmen Gaziantep yönüne kaçan otomobilde bulunan 4 şüpheli, 5 kilometrelik kovalamaca sonucu durduruldu. Otomobilden indirilen şüpheliler yere yatırılıp elleri arkadan kelepçelenerek gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada 1 tabanca ile çok sayıda sopa ele geçirilirken, şüphelilerin kaçış güzergahı üzerinde yola attıkları ileri sürülen 1 satır ve bıçağa da el konuldu.

Yaşanan olay sonrası yeni bir kavga ihtimaline karşı polis yaralıların tedavi gördüğü hastanelerde, jandarma ise akraba ailelerin yaşadığı Sesigür Köyü'nde güvenlik önlemi aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

SİLAH SESLERİ POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ

HABERİ İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

Şanlıurfa'da, duydukları silah seslerinden şüphelenerek 155'e ihbarda bulunan vatandaşlar, polisi alarma geçirdi.

Özel harekatçıların da aralarında bulunduğu çok sayıda polisin, uzun namlulu silahlarla bölgede yaptığı inceleme sonrası ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Gece geç saatlerde polis ihbar hattını arayan bazı vatandaşlar, Devteşti Mahallesi Açıksu Caddesi üzerinde uzun namlulu silahlarla ateş edildiğini duyduklarını söyledi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, özel harekatçı ve zırhlı araç sevk edildi.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ARAMA YAPILDI

Harekete geçen polis, zaman zaman PKK yandaşlarının korsan gösteriler düzenlediği bölgede inceleme başlattı. Özel harekat polisleri de, mahallede uzun namlulu silahlarıyla arama yaptı. Sokakları didik didik arayan polis, durumundan şüphelendiği araçları da inceledi. Bir saat boyunca bölgede yapılan inceleme sonrası, olumsuzluğa rastlanılmaması ve mahalle sakinlerinin de silah sesi duymadıklarını söylemesi üzerine polis, uygulamaya son verdi.

ÇUVALDAN 5 KİLO ESRAR ÇIKTI

HABERİ İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

Şanlıurfa'da polisin kovalamaca sonucu yakaladığı 2 şüphelinin kaçarken yola attığı çuvaldan 5 kilo esrar çıktı.

Olay, gece geç saatlerde Devteşi Mahallesi'nde meydana geldi. Sokaklarda devriye görevi yapan polis, durumundan şüphelendiği elinde çuval bulunan 2 kişiyi durdurmak istedi. Ancak, şüpheliler, polisin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Ara sokaklara kaçan şüpheliler, polis ekipleri tarafından 15 dakika süren kovalamaca sonunda yakalandı.

KAÇARKEN ATTIKLARI ÇUVAL BULUNDU

Gözaltına alınan 18 yaşındaki Sedat O. ile 17 yaşındaki N.H., polisten korktukları için kaçtıklarını söyledi. Şüphelilerin kaçarken attıkları çuval ise bir sokakta polisler tarafından bulundu. İncelenen çuvaldan çıkan 5 kilo esrara el konuldu.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sorgusu sürüyor.

TAKLA ATAN OTOMOBİLDEN SAĞ ÇIKTILAR

HABERİ İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde iki otomobilin çarpıştığı kazada aynı aileden 3'ü çocuk 4 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Siverek İlçesi girişinde meydana geldi. Siverek yönüne gelen Ali Kutusuz yönetimindeki 63 ES 622 plakalı otomobile, Sanayi Sitesi kavşağında peşinden gelen Şaban Y. yönetimindeki 35 DA 1792 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan Ali Kutusuz yönetimindeki otomobil takla atarak ters döndü.

OTOMİL SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

Hurdaya dönen otomobilde yaralanan sürücü Ali Kutusuz (39) ile çocukları Hediye (7) Yusuf (5) ve İbrahim (2) çağrılan ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan yaralılardan Hediye Kutusuz hayati tehlikesi bulunduğu için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. 4 kişinin yaralanmasına neden olan kaza sonrası polis, diğer otomobil sürücüsü Şaban Y.'yi gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.