BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  GÜNCEL

Defineciler göçük altında kaldı: 1 ölü

Kırşehir'de define arayan iki kişinin açtığı 5 metrelik çukurda göçük meydana geldi. Kemal İlbaş toprak altında kalarak öldü

Abone ol

Kırşehir'in Boztepe ilçesinde, define arayan iki kişinin açtığı 5 metrelik çukurda göçük meydana geldi. İzinsiz altın aradıkları öğrenilen Kemal İlbaş (39) toprak altında kalarak öldü, Hüseyin D. ise yaralandı.

Alınan bilgiye göre, olay dün saat 17.30 sıralarında Boztepe İlçesi Horoz Gediği mevkiinde bulunan bir höyükte meydana geldi. Aynı köyden oldukları öğrenilen Kemal İlbaş ve Hüseyin D., izinsiz altın gömüsü bulmak için höyüğü kazmaya başladı. İki arkadaş 5 metrelik çukurda daha fazla kazı yapmaları gerektiğini düşündü. Kazmayla çukuru kazan İlbaş’ın üzerine bir anda toprak ve taş yığınları kaydı.

 Hafif yaralanan Hüseyin D. hemen jandarmaya haber verdi. Olay yerine Jandarma, UMKE ve Sivil Savunma ekipleri sevk edildi. Ekipler yağmurun altında ve eksi 10 derece de çalışmalarını başlattı. Büyük uğraşların sonunda Kemal İlbaş’ın cesedine ancak 6 saat sonra ulaşılabildi. Ceset, Kırşehir Devlet Hastanesi'ne morguna kaldırıldı.
Jandarma, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Göçüğü hafif sıyrıklarla atlatan Hüseyin D. ise tedavi altına alındı.