BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.501,42
HABER /  MEDYA

Yerel gazeteciler sıra gecesinde

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün düzenlediği yerel gazeteciler gezi inceleme ve mesleki değişim programı iki gün sürecek

Abone ol

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün düzenlediği yerel gazeteciler gezi inceleme ve mesleki değişim programı kapsamında Şanlıurfa'ya gelen gazeteciler için Şanlıurfa Valiliği tarafından ''Sıra Gecesi'' düzenlendi.

El-Ruha otelde düzenlenen sıra gecesine, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ferhat Bucak Gazi, Basın-Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Selçuk Özdağ, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Başkan Yardımcısı Mehmet Talay Akay, GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Şanlıurfa GAP Cemiyet Başkanı Kemal Kapaklı, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, Muğla ve Manisa'dan geziye katılan gazeteciler ile Şanlıurfa'da görev yapan gazeteciler katıldı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ferhat Bucak Gazi, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün düzenlediği yerel gazeteciler gezi inceleme ve mesleki değişim programı kapsamında gelen gazetecilerin Şanlıurfa'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacaklarını söyledi.

Gazi, etkinlikler kapsamında bölgeye gelen gazeteciler için geniş kapsamlı gezi programı düzenlendiğini belirterek, ''İki gün boyunca Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel özelliklerini sizlere tanıtacağız. Sizler de gittiğiniz yerlerde bölgemizin tanıtımını yaparak bizlere katkı sağlayacaksınız. Amaç gazeteciler arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağlarken kültürel tanıtımı yapmak''dedi.

Basın-Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Selçuk Özdağ ise amaçlarının yerel gazeteciler arasında kaynaşmayı sağlamak olduğuna işaret ederek, ''Bu organizasyonun ismi gezi inceleme ve yerel gazeteciler değişim projesi. Muğla'dan 20, Manisa'dan 25 gazeteci arkadaşımız bu geziye katıldı. Amacımız iller ve bölgeler arasında görev yapan yerel gazeteciler arasında kaynaşmayı sağlamak. Bugün Şanlıurfa'da bu kaynaşmayı sağladığımızı görüyoruz. Gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum '' diye konuştu.

Düzenlenen sıra gecesinde gazetecilere yöreye özgü yemekler ikram edildi. Gecede sıra gecesi ekibi yöreye özgü türküler söylerken halk oyunları ekibi de gösteri sundu.

Gazeteciler sıra gecesi programının ardından Balıklı Göl'ü gezdi.