BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'a protestoya tahliye yok

Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen "Roman Buluşması"nda pankartla ilgili davadan tahliye çıkmadı!

Abone ol
Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen "Roman Buluşması"nda pankart açılması olayının da aralarında bulunduğu çok sayıda eyleme katıldıkları öne sürülen 2'si tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada tutukluluğa devam kararı verildi.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ferhat Tüzer, Berna Yılmaz ile tutuksuz sanık Utku Aykar katıldı.
Duruşmada savunması sorulan Utku Aykar, savcılıktaki savunmasını tekrarladığını belirterek, "Katıldığım gösterilerin hepsi hukuka uygun olup, bu gösterilerde herhangi bir suç işlemedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Dosyanın, esas hakkındaki mütalaasını hazırlanması için savcıya gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluğunun devamına hükmederek duruşmayı erteledi.
Bu arada, davada yargılanan sanıklara destek vermek için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde toplanan bir grup, çeşitli sloganlar attı.
Duruşmanın ardından tutuklu sanıkların bindirildiği cezaevi aracı hareket ettiği sırada, adliye önündeki gruptan bazılarının araca tekme ve yumruk attıkları gözlendi. Grup, polisin müdahalesinin ardından dağıldı.