BIST 9.735
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.433,46
HABER /  DÜNYA

Kaddafi'den Arap Birliği çağrısı

Libya lideri Muammer Kaddafi ve Senegal Devlet Başkanı Abdoulaye Wade, "Afrika Birleşik Devletleri kurulması" çağrısı yaptı.

Abone ol

Senegal'in başkenti Dakar'daki Siyahi Sanatları Dünya Festivali'ne davetli Libya lideri Muammer Kaddafi ve Senegal Devlet Başkanı Abdoulaye Wade, "Afrika Birleşik Devletleri kurulması" çağrısı yaptı.Muammer Kaddafi, festivalde yaptığı konuşmada, "Bizi yeni bir egemenlik altına almak istiyorlar.

 Afrika, tüm dünyanın kurtlarının maden ve su kaynaklarını yağmalayarak parçalamak istedikleri bir av gibi. Kahrolsun emperyalizm! Afrika yeniden köle olmamak için birleşmeli. Afrika kıtasının bir milyon askeri olan tek bir orduya sahip olması için bir birlik hükümeti hayata geçirilmeli" dedi.

NATO'YA KARŞI ARAP BİRLİĞİ

Konuşması Fransızcaya tercüme edilen ve üzerinde siyah güneş gözlükleri ile geleneksel kıyafeti olduğu halde hitap eden Kaddafi, Güney Afrika ordusunun bile NATO ve ABD önünde lafı olmayacağını söyleyerek, Libya'nın dahi tek başına kendi karasularını koruyamadığını ifade etti.


84 yaşındaki Devlet Başkanı Wade de Kaddafi'yi kutlayarak, mevkidaşının Afrika Birleşik Devletleri kurmak için mücadele verdiğini söyledi.

Her iki devlet adamı, Senegal'in bağımsızlığının 50. yıldönümü için geçen Nisanda açılan ve Kuzey Koreliler tarafından yapılan, Afrika'nın Yeniden Doğuşu adlı dev heykele çıkan basamaklar üzerinde yüzlerce gence hitaben konuştu.