BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'nun açıklamadığı eylemleri Selvi yazdı

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında DHKP-C ve PKK'nın son anda önlenen kanlı eylem hazırlığının detaylarını yazdı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kamuoyunda infial meydana getirmemek için açıklamadığı önlenen üç eylemin ayrıntılarını yazdı.

İSTANBUL'DA CANLI BOMBA ANKARA'DA YARGITAY'A SİLAHLI BASKIN

Hem İstanbul'daki canlı bomba hem Ankara'da Yargıtay'a yönelik eylem hazırlığı içinde olan teröristlerin DHKP-C üyesi olduğu tespit ediliyor. Ankara'daki patlamadan bir gün önce Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önünde bir canlı bomba yakalanıyor. Ankara Garı'ndaki patlamadan 3-4 gün önce yani Pazartesi'ni Salı'ya bağlayan gece bir terörist, uzun namlulu silahla Yargıtay'a yönelik eylem hazırlığı içindeyken yakalanıyor.

Başbakan Davutoğlu'nun cumartesi günü bahsettiği bu iki olayın detaylarına ulaşan Selvi, elde ettiği bilgileri okurlarıya duyurdu:

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDEKİ OLAYA BENZİYOR

"Eylem biçimi Çağlayan Adliyesindeki olaya benziyor. 1 Nisan 2015 tarihinde Çağlayan Adliyesi'ne giren DHKP-C militanları Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alınarak şehit etmişlerdi. Uzun namlulu silahla yakalanan teröristin Yargıtay'a yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu tespit ediliyor. Yargıtay'a girerek hedef şahsı rehin alıp, sonra şehit etmeyi planlarken kıskıvrak yakalanıyor.
Cemil Çiçek'in Adalet Bakanı olduğu sırada 1 Temmuz 2005 günü Eyüp Beyaz isimli canlı bomba Adalet Bakanlığına girmeye çalışmış, güvenlik görevlilerinin açtığı ateş sonucunda vurularak öldürülmüştü. DHKP-C militanı olan canlı bomba, eylem için Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in bakanlığa giriş yapacağı zaman dilimini seçmişti.

ÜÇÜNCÜ EYLEM ŞEHİT CENAZESİNDE OLACAKTI
Üçüncü bir eylem hazırlığı ise Güneydoğu'da örgütün sözde “şehitlik” olarak ilan ettiği mezarlıklara yönelik operasyonlar yapılıyor. Örgüt buna misilleme olarak, İstanbul'da Edirnekapı Şehitliğine yönelik, düdüklü tencere içine yerleştirilmiş bombalarla eylem yapmayı planlıyor. Bir şehit cenazesi sırasında patlayıcıları infilak ettirip, büyük bir katliam gerçekleştirmek isteyen ekip, İstanbul'da yakalanıyor. Böylece eylemin önüne geçiliyor."