BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22
HABER /  DÜNYA

Akıllı bombayla Rakka’yı vurdu

Rus SU-34 uçağının Rakka’daki IŞİD karargahını vurmak için akıllı bombayı bıraktığı an Ruslar tarafından dünyaya servis edildi.

Abone ol

Rus jetleri Suriye’nin Hama, Lazkiye, İdlib ve Rakka kentlerinde 63 IŞİD hedefini vurdu. Moskova’da bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ‘SU-34, SU-24M, SU-25SM jetleri Hmeymim hava üssünden 64 sorti gerçekleştirip Hama, Lazkiye, İdlib ve Rakka’da 63 hedefi vurdu’ dedi.

Konaşenkov son 24 saat içinde gerçekleştiğini söylediği bu saldırılarda IŞİD’in kontrolündeki 53 güçlendirilmiş sığınak, bir komuta merkezi, dört eğitim kampı ve yedi mühimmat deposunun imha edildiğini bildirdi. Lazkiye’de de cihatçıların hava topu yüklü altı aracının imha edildiği bilgisini veren Konaşenkov, bir SU-25SM jetinin de İdlib’deki bir eğitim kampını vurduğunu söyledi. Edindikleri istihbaratın IŞİD militanlarının saldırılar nedeniyle ‘panik içinde’ olduğunu gösterdiğini de belirten Konaşenkov, militanların mühimmat depoları Rus jetleri tarafından vurulduğu için IŞİD’in kalesi olan Rakka’dan güç desteği ve silah istediğini açıkladı. Konaşenkov, bu talebin Rakka’ya ulaşmasını engellediklerini de ekledi.