BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,82
HABER /  MEDYA

İlhami Işık: Kardeşim bunlar yüzünden intihar etti

İlhami Işık, Ankara’da yaşanan terör saldırısını değerlendirdiği Arafta Sorular programında kız kardeşinin 19 yaşında intihar ettiğini söyledi. Işık, olayı anlatırken duygusal anlar yaşandı.

Abone ol

Gazeteci – Yazar İlhami Işık dün Esra Elönü’nün hazırlayıp sunduğu ‘Arafta Sorular’ programına konuk oldu. İlhami Işık, 19 yaşındaki kardeşinin intiharını anlatırken canlı yayında gözyaşlarını tutamadı.

1 Kasım seçimlerinden Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırılarına kadar pek çok konunun konuşulduğu programda, Işık Ankara’daki patlamanın faillerini işaret etti, Türkiye’nin Ortadoğu’nun nefes borusu olduğunu söyledi.

KIZ KARDEŞİM 19 YAŞINDA İNTİHAR ETTİ

Kendini ‘Beyaz Türk’ olarak adlandıran cenaha bir soru sormak istediğini ifade eden İlhami Işık ‘Madem bizi seviyordunuz neden bunca zulmü yaptınız?’ Kendisinin ve abisinin 1983 yılında Batman’da düşünceleri yüzünden hapise girdiğini söyleyen Işık, ‘O zamanlar şöyle bir algı vardı; ‘İçeriye girenler bir daha geri gelmez’ evimize gelip gidenler sürekli bunu dillendirdiği için kız kardeşim daha 19 yaşındayken bizi bir daha göremeyecek olmanın acısı ile canına kıydı. Bunun hesabını verebilir mi?’ dedi.


PKK SİLAH BIRAKMADA SAMİMİ DEĞİL

‘Çıkarlar kavgasının birinci ögesi samimiyet değildir.’ diyen İlhami Işık, ‘Bir silahlı örgüt silahtan vazgeçer bunun da örnekleri vardır. Yani PKK silahtan vazgeçmeyi somut olarak düşündü ve bunu 1999-2004 yıllarında hayata geçirdi. Tüm silahlı militanlarını da Türkiye dışına çıkardı. Ama o günün yöneticileri tek bir adım atmadılar. Mevcut iktidar bir adım atabilirdi belki ama onu da darbe kıskacına almışlardı.’ şeklinde konuştu. Işık, PKK’nın amacının zaman kazanmak olduğunu ifade etti.  

‘Bazı siyasi partilerce PKK’nın IŞID İle savaştığı söylenerek gözümüzün içine baka baka yalan söyleniyor.’

Bir adım geriye çekilerek IŞID’ın saldırılarına bakacak olsaydınız amaçlarının tamamen Türkiye’nin dış politikalarını çökertmek olduğunu görürdünüz diyen Işık, ‘Bu örgüt Suriye Devlet Başkanı Esed ile ortak hareket ediyor ve bölgede Türkler ile Kürtlerin arasını açarak çözüm sürecine zarar veriyorlar. Bu sayede de iki toplum arasındaki kardeşlik bağını zayıflatmaya çalışıyorlar. 1 Kasım seçimlerinde çok dikkatli olmak lazım. Türkiye’de güçsüz bir iktidarın olması için uğraşan bu karanlık odaklar herşeyi yapabilirler. Türkiye’ye bir şekilde şu mesaj veriliyor ‘Senin birinci düşmanın PKK, senin askerini polisini PKK öldürüyor’ böylece kamuoyu PKK’ya odaklanıyor ve IŞID arka planda rahat hareket ediyor.”  dedi.

‘Evet bazı siyasiler PKK’nın IŞID ile mücadele ettiğini söylüyor. Ben onlara şunu sormak istiyorum;  Türkiye sınırları içerisinde PKK ve IŞID’ın karşı karşıya geldikleri bir olay yaşanmış mıdır?’ şekline konuşan Işık, ‘Cevabı hayır. Öyleyse bu siyasiler ne yazık ki hepimizin gözlerinin içine baka baka yalan söylüyorlar’ dedi.

ANKARA'DAKİ SALDIRI İSTİHBARAT ZAAFİYETİ Mİ?

Esra Elönü tarafından kendisine yöneltilen ‘Ankara’daki kanlı terör saldırısı istihbarat zafiyeti olduğunu düşünüyor musunuz?’ sorusuna açık yüreklilikle cevap veren Yazar İlhami Işık, ‘Eğer dünyanın en güçlü istihbarat örgütüne sahip olsanız bile hiç beklemediğini saldırılara maruz kalabilirsiniz. ABD’deki 11 Eylül saldırıları buna örnek gösterilebilir. Başkaları ellerindeki nefret, kin ya da yetenekle güvenlik zafiyeti oluşturabilir. Mevcut iktidardan ve mevcut Cumhurbaşkanından nefret eden bir cenah, iyi hazırlanmış bir mühendislik çalışması ile bu patlamayı gerçekleştirdi.’ dedi.  Değil 100 kişi 1 milyon kişi ölse bile umursamayacak insanlar var. Önünüzde 1 Kasım seçimleri var ve birileri mevcut tabloyu doğal bir şekilde değiştiremeyeceğinin farkında. Bu yollara başvuruyorlar.’ şeklinde konuştu.