BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'nu Kabe maketiyle yanıtladı!

“Kabe’ye şirk koşuyor” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yanıt veren Demirtaş, AK Parti'li Üsküdar Belediyesi'nin kurduğu maket Kabe'yi hatırlattı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Kabe’ye şirk koşuyor” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Üsküdar’da kurulan Kabe maketini sordu.

Selahattin Demirtaş, 1 Mayıs’ın Anayasa’ya göre hak olan Taksim’de kutlanmasına engel olan AK Parti hükümetini “Birebir örnekmiş gibi algılanmasın ama yani Müslümanlar Kabe’ye hacı olmak için giderler. Bir Müslümana hacı olmak için ‘Kabe yerine başka yer başka bir yere git’ denmesi ne kadar abes ise işçilere ‘Taksim’e gitme’ demek o kadar abestir” demiş, Davutoğlu ise “Yahu bu nasıl söz. Biz Kabe’ye laf söyletmeyiz, Kabe’ye şirk koşulmasına izin vermeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

"DAVUTOĞLU SÖZLERİMİ ÇARPITIYOR"

CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunduğu Ne Oluyor? programına katılan Demirtaş, sözlerine açıklık getirerek Davutoğlu’nun "sözlerini çarpıttığını ve meydanlarda bu yalanı kullandığını" söyledi.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NİN MAKET KABE'SİNİ HATIRLATTI

Kendisinin Kabe’ye şirk koşmadığını söyleyen Demirtaş, Davutoğlu’na AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı Kabe maketini hatırlatıp şöyle devam etti:

“Başbakan buna (Kabe maketi fotoğrafını göstererek) bir şey dedi mi? Kim şirk koşmuş, biz mi siz mi? Başbakan (Kuranı Kerim pastasını kesme görüntülerini göstererek) buna bir şey demiş mi?”

demirtas 2

"ERDOĞAN'DAN KORKTUKLARI KADAR ALLAH'TAN KORKMUYORLAR"

Demirtaş, birçok AK Parti’linin partisinin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dini bu derece kullandığını görmesine rağmen korkudan sesini çıkarmadığını belirterek, “Ortada bir din tüccarlığı var ama bu gören AKP’liler Erdoğan’dan korktuğu kadar Allah’tan kormuyor demek ki. Öteki dünyada Erdoğan’a değil Allah’a hesap verecekler ama demek ki ‘Allah affeder Erdoğan affetmez’ diye düşünüyorlar” diye konuştu.

Üsküdar'da kurulan Kabe maketi Fotoğraf: DHA

"TAKSİM İŞÇİNİN KABE'SİDİR DEMEDİM"

İstanbul'da Serbest Muhasebeci ve Yeminli Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret eden Demirtaş, işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü "bayram tadında" kutlamak istediğini ve Taksim Meydanı'nın da bunun sembolü olduğunu aktardı.

Bu konuda bazı açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Demirtaş, şunları anlattı:

"Ben, Taksim işçinin Kabe'sidir' demedim. Mekanlar bazı şeylerle doğrudan bağlantılıdır. Siz bir Müslüman'a, 'Başka yerde hacı ol' diyemezsiniz. Onun Kabe'ye gitmesi lazım. Taksim'de anma yapılacaksa, Kazancı Yokuşu'nda, işçilerin öldürüldüğü yerde yapılması lazım' dedim. Bugün, 'Demirtaş, Taksim bizim Kabemiz'dir demiş' dediler. Başbakan mitingde aynen, 'Ey Demirtaş. Senin inancın nedir bilmeyiz ama biz Kabe'ye şirk koşulmasına izin vermeyiz' demiş. İnancımızı sorgulama yetkisi bir Başbakanda değil. Davutoğlu, Müslümanlığımı, inancımı, imanımı sorgulama yetkisi ve haddi  sende değildir."

Demirtaş, Diyarbakır'dan müftü bir aday gösterdiklerini anımsatarak hem müftü hem de sosyalist adayları olduğunu dile getirdi.

İşçinin yanında olduklarını ifade eden Demirtaş, "Taksim'in emekçilere açılması gerektiğini bir daha ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.