BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL

Emekli amirale Erdoğan'a hakaretten hapis!

Emekli Amiral Türker Ertürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başbakanlığı döneminde hakaret ettiği iddiasıyla Tekirdağ'da yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Tekirdağ’da geçen yıl gerçekleştirilen 'Sessiz Çığlık' eyleminde yaptığı konuşmada Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 8 ay hapsi istemiyle hakkında dava açılan emekli Amiral Türker Ertürk, bugün Tekirdağ Adliyesi 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Duruşmada her iki tarafın avukatları hazır bulundu. Mahkeme sanık Ertürk hakkında suçun işleniş biçimi, olayın özelliği ve kastı gözetilerek 11 ay 20 gün hapis cezasına hükmetti. Mahkeme daha sonra Ertürk’ün sosyal durumu ve mahkemede sergilediği tutum dolayısı ile tekrar suç işlemeyeceğini kanaatine vararak cezanın ertelenmesine karar verdi.

'MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİ ASLA SUSMAZ'

Adliye çıkışı kendisine destek olmak için gelen kalabalığın önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ertürk, “Yaptığım konuşmamdan dolayı beni hapis etmek, beni susturmak istiyorlar. Mustafa Kemal’in askeri asla susmaz" dedi.