BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan siyasi partilere önemli çağrı!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni bir Anayasa için siyasi partilere çağrıda bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Vilayetler Evi'nde, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında konuştu.

Yeni Anayasa için siyasi partilere çağrıda bulunan Davutoğlu şu açıklamalarda bulundu:

Son 13 yılda istikrarlı yaşıyor olma dolayısıyla AR-GE çalışmalarında da büyük bir ivme kazandık. Bu çalışmalarımızda tarihten de esinlendik. İstanbul fethedilmeden önce çok geri kalmışken Fatih Sultan Mehmet'in İstabul'u cazibe haline getirmesi tarihimizden de çarpıcı bir örnektir. 

DEMOKRASİMİZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ

Son dönemlerde çevre ülkelerde yaşanan gelişmeler, siyasi krizler Türkiye'yi bir cazibe merkezi haline getirmiştir. Bugün demokrasimiz bizim en büyük gücümüzdür. İstikrar tek başına önem arzetmez İstikrar, demokrasi ile beraber yürütülmelidir. Dün Türkiye'ye karşı her türlü tehdite karşı birlikte tepki göstermemizde bilimsel faaliyetlerin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Demokrasimiz bugün bizim en büyük gücümüz.

ADIMLARI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Demokratikleşme yönündeki adımları güçlendireceğiz. Düşünce özgürlüğünü sınırlayan her türlü yaklaşımın karşısındayız. Düşünce özgürlüğünün olmadığı alanda bilimsel gelişmenin olmayacağının bilincindeyiz.

"SİYASİ PARTİLERE ANAYASA İÇİN ÇAĞRIDA BULUNUYORUM..."

12 Eylül döneminde öğrenci, 28 Şubat'ta öğretim görevlisiydik. O dönemki tecrübelerden sonra bilimsel hayatı teşvik edecek düşünce özgürlüğü olmalı. Hükümeti kurar kurmaz, siyasi parti liderlerini ziyaret ederek sivil bir Anayasa'nın yapılması gerektiğini anlattık. Siyasi partilere Anayasa için çağrıda bulunuyorum.

HERŞEYİ TARTIŞABİLİRİZ

Biz Türkiye'de herşeyi tartışabilmeliyiz. Bu bilimsel hayatla da doğrudan ilintilidir. Bir kez daha bütün Sivil Toplum Kuruluşları'na da bu konuda çağrıda bulunuyorum. Tarih boyunca ekonomik kalkınma ile bilimsel hayat arasında ilişki vardır. Ekonomik kalkınma ile elde edilen potansiyel bilimsel hayata katkıda bulunmuştur.