BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Komisyon dağıldı Bekir Bozdağ CHP'yi bombaladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu hakkında son dakika açıklama yaptı. Bozdağ, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu CHP'nin dayatmacı tutumu nedeniyle sona erdi" dedi.

Abone ol

Bekir Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu hakkında son dakika açıklama yaptı. Bozdağ, komisyonun CHP'nin dayatmacı tutumu nedeniyle sona erdiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bozdağ şunları söyledi:

"Yeni Anayasa yapmak için TBMM Başkan'ının çağrısıyla kurulan Anayasa Mutabakat Komisyonu, CHP'nin dayatmacı tutumu nedeniyle sona erdi. Anayasa Mutabakat Komisyonu, komisyonun adı, görev çerçevesi, çalışma usulü ve süresini belirlemeden, dahası işbaşı yapamadan dağılmış oldu. Ak Parti, komisyonda 317 eşit temsili oy birliği ile karar almayı kabul ederek, dayatma yerine uzlaşma istediğini samimiyetle göstermiştir. CHP'nin, önce darbe mevzuatı sonra anayasa; "Anayasa'da ilk dört maddeyi ve başkanlık sistemini müzakere etmem" dayatması komisyonu bitirdi.

"CHP DARBE ANAYASASININ ÖMRÜNÜ UZATMAYA ÇALIŞMAKTADIR"

Başbakan'ımızın CHP'ye, "...darbe hukukunu bitirmek için...gelin hep birlikte adım atalım. Anayasa yazımı için kurulan komisyonu başka işlerle meşgul etmeyin." çağrısına rağmen CHP, komisyonunu sona erdiren tutumunu değiştirmedi. 1982 Anayasası, darbe mevzuatının anasıdır. Darbe mevzuatı karşıtı CHP, darbe yasalarının anası anayasa ile işe neden başlamak istemiyor? Darbe yasalarının anası anayasadan önce diğer darbe mevzuatını değiştirelim diyen CHP, darbenin anayasasını ömrünü uzatmaya çalışmaktadır.

"O DEVİR KAPANDI, CHP BİHABER"

Başbakan Davutoğlu: Yeni anayasa için ön şart öne sürmeden gayret göstermeliyiz. Tüm partilere çalışmaların devamı için çağrıda bulunuyorum, her konu tartışılmalı.

Gerçekte darbe anayasasını benimseyen CHP, halkın yeni anayasa talebi yüzünden yeni anayasa istiyormuş gözükerek riyakar bir siyaset izliyor. Yeni Anayasa yapılırken; "şunu konuşurum/konuşmam,t artışırım/tartışmam,müzakere ederim/etmem" diyen uzlaşmacı mıdır yoksa dayatmacı mıdır? Uzlaşmadan CHP, dayatmasının kabulünü anlıyor. Hala CHP, Türkiye'de tek parti zihniyetinin hakim olduğunu sanıyor. O devir kapandı, CHP bihaber. Komisyon kararlarını oybirliğiyle aldığına ve CHP'ye rağmen bir maddenin kabulü mümkün olmadığına göre, CHP'nin dayatmasının anlamı nedir? Temel ilkeler/hak ve hürriyetler ve hükümet sistemi tartışması hiç yapılmadan,bunlar hiç konuşulmadan yapılmış yeni anayasa var mı? Yok.

"CHP'NİN FİKRİ KİFAYETSİZLİĞİNİ GÖSTERİR"

CHP, özgürce konuşmaktan, müzakereden, tartışmaktan ve istemediği fikirleri duymaktan korkuyor. Bu, CHP'nin fikri kifayetsizliğini gösterir. Gerçek şu: CHP, darbe yasalarının anası 1982 Anayasasını koruyor, kolluyor ve Yeni Anayasa yapımını engellemek istiyor. Gerisi bahane."