BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Rusya'ya DAEŞ eleştirisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'de NATO Ana Karargahı'nda Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Davutoğlu, Suriye'de ittifak için daha fazla işbirliği teklifinde bulundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığının DAEŞ ile mücadele için olmadığını söyledi. İttifak içerisinde dayanışmaya daha fazla ihtiyaç olduğunu ifade eden Davutoğlu, Rusya'nın bombardımanlarının mülteci akışını hızlandırdığını söyledi.

AB-Türkiye Zirvesi için Brüksel'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Ana Karargahı'nda Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

"RUSYA SURİYE'DE DAEŞ İÇİN BULUNMUYOR"

Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, Suriye'deki Rusya'nın askeri varlığının DAEŞ ile mücadele için olmadığını söyledi. Terörle mücadele için bölgede ittifak güçleri içerisinde daha fazla dayanışmaya ihtiyaç bulunduğunu anlatan Davutoğlu, Rusya'nın hava saldırılarının artmasıyla mülteci sayısının da arttığını ifade etti. Davutoğlu, Suriye'deki DAEŞ, PKK ve YPG unsurlarının Türkiye'nin ulusal güvenliğini de tehdit ettiğini kaydetti.