BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.404,70
HABER /  EKONOMİ

Süt üreticisi isyan etti bedava dağıttı!

Rusya ile yaşanan kriz bu kez de süt üreticilerini vurdu. Aydın'da bir üretici 3 gündür, fazlalık nedeniyle sütlerinin kooperatifler tarafından alınmadığını söyleyerek, sütü vatandaşa bedava dağıttı.

Abone ol

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz, domates ve narenciye sektörünün ardından süt üreticisini de vurdu. Aydın'da krize dikkat çekmek isteyen bir çiftçi, günlük sağımı olan 300 litre sütü yoldan geçenlere bedava dağıttı.

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde günlük sağımı olan 300 litre çiğ sütü satamayan süt üreticisi İdris Pazarlı, yoldan geçen sürücülere bedava süt dağıttı. Süt krizine dikkat çekmek isteyen üretici, 'Bedava süt' yazılı pankartla karayolunun kenarında saatlerce bekledi.

"KOOPERATİFLER SÜT ALIMINI DURDURDU"

Kooperatifler süt alımını durdurduğu için sütlerini bedava dağıttığını söyleyen İdris Pazarlı'ya, yoldan geçen sürücüler de korna çalarak destek verdi. Bölgenin en büyük süt kooperatifi olan ÖR-KOOP tarafından sütlerinin süt fazlalığı nedeniyle 3 gündür alınmadığını ifade eden Çiftçi İdris Pazarlı, “16 adet sağımda olan ineğimden elde ettiğim günlük 300 litre çiğ sütü 3 gündür satamadığım için bedava dağıtıyorum. Bugün ise soruna dikkat çekmek için kooperatifin bulunduğu Nazilli-Denizli Karayolu üzerine giderek yoldan geçenlere sütü bedava dağıttım. Umarım bu sorun kısa sürede çözülür. Yoksa bir ay içinde ya iflas edeceğim ya da ineklerimin hepsini keserek et olarak satacağım” dedi.

VATANDAŞ ŞAŞKINLIKLA İZLEDİ

Pazarlı’nın dağıttığı bedava sütü gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kooperatif çalışanları ise açtığı pankartlarla yol kenarında bedava süt dağıtan üreticiyi şaşkınlıkla izledi. Bazı vatandaşlar ise cep telefonları ile olayı görüntülemeyi ihmal etmedi.