BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.477,55
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Özgecan Aslan mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kadın Kolları 4. Oğalan Kongresi'nde konuştu.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, Özgecan Aslan davasında sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasıyla ilgili olarak, "Mübarek annesi, mübarek babası gibi ben de diyorum ki, benim de yüreğim hala soğumadı" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nde partililere seslendi. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları:

-Buradan ülkemin bütün yürekli kadınlarına, hendekleri, barikatları aşıp gelen Cizre'li kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum. Huzurumuzu, kardeşliğimizi güçlendirmek üzere yaptığımız bu siyasete en çok sizler sahip çıktınız.

BEREKETLİ BİR HAREKETİZ

-Dünyanın en büyük siyasi hareketi olan AK Parti'nin 10 milyon kayıtlı üyesi var. Birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla. 4 milyon 234 bin kadın üyesi olan bereketli bir hareketiz biz. Bu rakam birçok partinin toplam üyesinden fazladır.

-Başarının sırrını görmek isteyenler AK kadınlara baksınlar. O güzel emeklerine baksınlar. Başarının sırrı sizlersiniz.

-Kadınların hakkının da sözcüsü de AK kadrolar AK kadınlarımızdır. Siyasetimizin hedefi insana, kadına, hayata hizmettir.

1 KASIM KADINLARIN ZAFERİDİR

-7 Haziran ile 1 Kasım arasında Türkiye girdaba girdi. Sizin emekleriniz, gayretleriniz sayesinde Türkiye o girdaptan çıktı. 1 Kasım'a girerken elini taşın altına koyan kadınlarımızdan Allah razı olsun. Bu zafer kadınlarımızın zaferidir.

YENİ ANAYASA VAADİ

12 Eylül Anayasası ile devam edemeyiz. Millete danışarak bu anayasayı mutlaka değiştirecek, darbe kültürüne son vereceğiz. Sivil anayasayı yazacağız. Bu anayasa herkesin hukukunu teminat altına alacak. Bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruyan yepyeni anayasa yapacağız.

YÜREĞİM SOĞUMADI

-Canice öldürülmesiyle bütün halkımızın kalbine ateş düşüren Özgecan kızımızı katledenler, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldılar. Mübarek annesi, mübarek babası gibi ben de diyorum ki, benim de yüreğim hala soğumadı, üç kız babası olarak ve bütün Türkiye'deki kızların manevi babası olarak yüreğim soğumadı

Kadına karşı kalkan her el karşısında AK Parti kadınlarını, erkeklerini bulacak. Her türlü tedbirleri alacağız. Yargının verdiği vicdanlı karar yüreklerimize su serpti ama acımız dinmedi. Kadına uzanan ellerin Türk yargısıyla kırılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın