BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İsrail'den IŞİD çözümü: Kürtlere silah verelim!

İsrail Savunma Bakanı, Suriye'de IŞİD'e karşı başarılı olunması için başta Kürtler olmak üzere Esad ve İran karşıtı Sünni Araplara silah verilmeli dedi.

Abone ol

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Kürt güçlerinin silahla donatılması gerektiğini söyledi.

Yalon, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Washington’da bulunan Brookings Enstitüsü’nde bir panele katıldı.

İsrail Savunma Bakanı, IŞİD’e karşı savaşın öncülüğünü ABD’nin yapmasının önemine değinerek, Sunni Araplar ile Kürt güçlerinin silahla donatılması gerektiğini vurguladı.

"KÜRTLERE VE SÜNNİ ARAPLARA SİLAH VERİLSİN"

Moşe Yalon, “Asker gönderilmeden IŞİD’in ortadan kalkması isteniyorsa, yerli güçlere tam destek verilmeli. Destek, Kürtler’i, Sünni Araplar’ı ve Beşar Esad ile İran’a karşı olan güçleri kapsamalı” ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı, ülkesinin, Hristiyan, Yahudi, Budist veya başka inançlardan IŞİD’lileri de yok etmeye hazır olduğunu belirtti.

IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonda İsrail yer almıyor.

IŞİD İSRAİL'İ HEDEF ALMIYOR?

Kasım ayının ortalarında, İsral’in resmi radyosuna konuşan Bakan Yalon, IŞİD örgütünün bulunduğu bazı bölgelerin İsrail sınırında olduğunu ancak örgütün bugüne kadar kendileri için bir tehlike arzetmediğini belirtmişti.

Moşe Yalon, IŞİD’in İsrail’den duyduğu korku nedeniyle saldırmadığını dile getirerek, “Çünkü çok sert bir karşılık alacakalrını biliyorlar” demişti.

IŞİD, geçen yaz yaptığı bir açıklamada, İsrail’i ortadan kaldıracakalrını ve bütün Yahudiler’i öldüreceklerini iddia etmişti.

Geçtiğimiz günlerde İsrail’de 6 Arap, IŞİD üyesi oldukları şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Tel Aviv, İsrail’de yaşayan Araplar’ın çoğunluğunun örgüte karşı olduğunu, bu nedenle barınma olanağı bulamadığını duyurmuştu.