BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan muhalefete gönderme

Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York'ta konuştu, muhalefetin bayrak eleştirilerine cevap verdi.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim güvenliğiyle ilgili alacağı karara tüm siyasi partilerin saygı duyması gerektiğini söyledi. Muhalefetin, İran Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmede Türk bayrağının bulunmaması nedeniyle getirdiği eleştirilere de cevap veren Davutoğlu, "Bizim bayrağa saygımızı herkes bilir, ucuz polemik çıkarmak gülünç duruma düşürür insanı." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York temasları kapsamında basın toplantısı düzenledi. İşte Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:
 
"Türkiye'nin teröre karşı operasyonlarımız konusunda uluslararası desteğin sağlanması konusunda BM zemini önemli bir imkan sağladı.
 
Biz her yerde kampanya yapıyoruz. Ama bazı partiler, bazı bölgelerde kampanya yapıyor. Kılıçdaroğlu'nun mektubu olumludur bu noktada.

HDP'YE SANDIK TEPKİSİ 
 
HDP'nin sandık kaygısı, sandıklar konusunda duyduğu güvensizliğin işaretidir. YSK bunu söylüyorsa, buna her parti saygı duymalı. Alınan karar, seçim güvenliği içinde her vatandaşımızın tarafsızlık içinde oyunu kullanabileceği ortamın sağlamasıdır. HDP'nin açıklaması art niyeti ortaya koyuyor. Baskı uygulayabilecekleri bölgelerde sandıkların taşınması, HDP'nin oyunu bozar. Saygı duyması gerekir.
 


MUHALEFETİN BAYRAK ELEŞTİRİLERİ
 
Bayrak konusunu yazanların bunu bilmesi lazım; İran Cumhurbaşkanı olduğu için biz onun mekanını ziyaret ediyoruz. Fransa görüşmesinde de vardı. Bazı görüşmelerde hiç bayrak olmuyor. Biraz protokol bilen bunu mesele yapmaz. Bizim bayrağa saygımızı herkes bilir, ucuz polemik çıkarmak gülünç duruma düşürür insanı."