BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Mısır ve Somali açıklaması

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Somali'deki saldırı ve Mısır'daki katliama yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Somali'deki saldırı ve Mısır'daki katliama yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye'nin Somali politikasıyla ilgili net mesajlar veren Ahmet Davutoğlu, "Bu tipik bir terör saldırısıdır" dedi. 

İşte Davutoğlu'nun açıklaması: 

Somali'deki normalleşmeden rahatsız olan bazı terör unsurlarının bu tür saldırılar üzerinden Türkiye'nin Somali politikasına zarar vermek gibi hedefleri olabilir. Türkiye'nin Somali politikası devam ecek. Elimizde bir çok detay mevcut. Şunu ifade edeyim bu tipik bir terör saldırısıdır. Kahraman polislerimiz gerektiği anda gerektiği tepkiyi vermemiş olsalardı çok daha olumsuz sonuçlar doğabilirdi.

Bütün saldırganlar etkisiz hale getirilmiştir. Bir şehit verilmiştir ama hepsi polislerimizin etkin mücadelesiyle etkisiz hale getirilmiştir.

Neçirvan Barzani bundan bir kaç ay önce de ülkemizi ziyaret etmişti. Irak'taki gelişmeler konusunda istişarede bulunacağız. Bugün öğleden sonra gelecek ve iftarda beraber olacağız. Tüm bu gelişmeleri istişare etme olanağı bulacağız.

TÜRKİYE MISIR'DA İSTİKRARI NASIL SAĞLAYACAK?

Davutoğlu, Ashton'un Mısır ziyareti ve Mursi ile görüşmesi ile alakalı bir soru üzerine ise şunları söyledi;

"Bizim Mısır politikamız küresel bir politikadır. Kalıcı istikrarın sağlanması bakımından önemlidir. Kalıcı istikrar ancak halk iradesine dayanan yönetimlerle mümkün. Mısır'ın istikrarı bölgenin demokratik geçiş süreçlerinin sağlıklı olması için Mısır'ın derhal demokratik restorasyondan geçmesi şarttır. Bu çerçevede yoğun diplomatik görüşmeler yapıyoruz. Sayın Ashton'la da sürekli temas olma konusunda anlaşmıştık. Dün de beni aradı. Daha önceki ziyarette de Mursi ile mutlaka görüşülmesi gerektiğini söylemiştim.

Şimdi sayın Mursi ile görüşmüş olmasını önemli buluyorum. Dün de bu teması için çaba sarfettiğini söylemişti. Ben de bu ziyareti anlamlı kılacak en önemli unsurun bu olacağını söylemiştim. Bugün muhtemelen bu ziyaretin detayları ile ilgili sayın Catherine Ashton beni arayacaktır. Dün akil adamlardan oluşan bir heyet sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanımızı bu konuda ziyaret etti. Türkiye her zaman Mısır'da meşruiyetin inşası ve demokatik sürecin yeniden ihyası anlamında çalışmalarda yer almaya hazırdır"