BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan koalisyon uyarısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon için muhalefet parti liderlerini uyardı, hiçbir ön şartı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet görüşmelerinde hiçbir ön şartlarının olmadığı gibi kendilerine yönelik ön şartları da kabul etmeyeceklerini söyledi. Hükümeti ilgilendiren konuların dışında başka konuların bu görüşmelerinde gündeme getirilmemesini isteyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da müzakerelerin dışında tutulması gerektiğini söyledi.

Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin iftar yemeğinde konuştu. AK Parti'nin 7 Haziran seçimleri sonrası çıkan tabloyu iyi okuduğunu ifade eden Davutoğlu, seçimler sonrası hiçbir siyasi parti lideriyle ilgili en ufak olumsuz bir cümle dahi etmediklerini söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu;

"Buradan bütün siyasi partilerimize seslenmek istiyorum. Ben onların misafiri olduğum her anda siyasi nezaket, siyasi basiret ve feraset duyguları içinde götüreceğimiz bütün teklifleri, düşüncelerimizi, kanaatlerimizi açık yüreklilikle ve bu ülkenin sadece başbakanlık görevini, sorumluluğunu almış bir vatandaş olarak değil, bütün diğer vatandaşlarıyla eşit haklara sahip, bu ülkeye en derinden aidiyet hisseden bir kardeşiniz olarak bunları konuşacağız.

ahmet-davutoglu.20150712231038.jpg 

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ"

İntikam hisleriyle yoğrulan, intikam hisleriyle yeni katliamlara yönelenlere karşı Türkiye her zamankinden daha fazla güçlü olmak zorundadır. Türkiye her zamankinden daha onurlu başı daha dik olmak zorundadır. Etrafımızda tarihin hesabını görmek isteyenlere karşı hiçbir zaman başımızın eğilmemesi için hiçbir zaman gelecek nesillere herhangi bir zilleti bırakmamak için gece gündüz çalışmak zorundayız. 

GÜN GERİLİMLERİ YOK ETME GÜNÜDÜR"

Gün farklılıkları derinleştirme günü değil, gün gerilimleri azaltma, farklılıkları asgariye indirme, mümkünse yok etme günüdür. Farklılıkları sadece özgürlük alanlarının yansıdığı güzel bir çeşitlilik, güzel bir zenginlik olarak görmek gereken günlerdeyiz. Hepimizin bu ağır sorumluluğu var.

davutoglu2.20150712231114.jpg

"HİÇBİR ÖN ŞARTIMIZ YOK"

Hiçbir ön yargı ve ön kabulümüz yok. Hiçbir ön şartımız da yok. Hükümet etmenin gerektirdiği bütün ana unsurları, muhtevi konuları görüşmeye hazırız. Sadece hükümetle ilgili olmayan hususları bütün bu tartışmaların dışında tutmak gerektiğini düşünüyoruz, başta Cumhurbaşkanlığı makamı olmak üzere. Bu tür tartışmaların ötesinde, iyi niyetle masaya oturacağız. İnşallah hayırlı bir netice hasıl olur.

"ŞAM YANIYOR OLMAZDI" 

Suriye'de böyle bir iftarda 5 sene önce devlet adamları, iş adamları, aydınlar omuz omuza verebilmiş olsalardı, insanlık onuruna yakışan bir tavır sergilemiş olsalardı, bugün Şam ve Halep yanıyor olmazdı. Eğer Irak'ta bundan 15 yıl önce, tam da Irak savaşı sonrasında, Sünni'si, Şii'si, Arap'ı, Türkmen'i, Kürt'ü el ele verebilmiş olsalardı, bugün DEAŞ diye bir terör örgütü oralarda at koşturuyor olmaz ya da Şii bazı akımlar Sünni-Şii çatışmasını körüklemiş olmayabilirlerdi.

"HELALLEŞME SEFERBERLİĞİ"

Sanatçılara sesleniyorum; sorumluluk sizin. Türkiye'nin 2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyecek bir hükümetle geleceğe yürürüz ümidim. Türkiye'de çevre ülkelerdeki sıkıntıların olmaması için gereken her türlü adımlar atılacak.

Ramazan’ın son 10 gününde bir seferberlik ilan edelim. Kim kimin hakkında olumsuz düşünmüşse cep telefonlarımızı bu amaç için kullanalım ve ‘helalleşelim’ diye bir helalleşme seferberliği gerçekleştirelim."