BIST 9.729
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.439,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'nun ağlatan buluşma!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek ziyareti sonrası yaşadıklarını AK Parti İstanbul iftarında anlattı.

Abone ol
Başbakan Davutoğlu AK Parti İstanbul iftarında Bosna Hersek'te Boşnak bir anne ile aralarındaki diyaloğu anlattı. O ailenin evine gittiğini söyleyen Davutoğlu, yaşadıklarını hayatı boyunca unutmayacağını söyledi.

Davutoğlu, Srebrenitsa soykırımının 20. yıl dönümü dolayısıyla katıldığı Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine 'hayatım boyunca asla unutamayacağım diyerek' Boşnak bir anne ile arasında geçen diyaloğu anlattı. İşte Davutoğlu'nun o sözleri;

davutoglu.20150712231912.jpg
 
"GÖZLERİMİZDEN YAŞLAR DÖKÜLDÜ"
 
"Hayatım boyunca siyasi ya da ilmi kimliğimle hiç unutamadığım iki göz gözlerimle buluştu ve seslendi bana. Baktım 79 yaşında Boşnak bir anne. Ve tanımıştı. Elimi tuttu dualar etti. "Allah Türkiye’ye güç ve kudret versin. Allah Türkiye’yi yanımızdan eksik etmesin. Allah Türkiye’yi Avrupa’ya ve dünyaya tekrar egemen kılsın..." Gözlerinden yaşlar boşandı, onun da bizim de. 3 oğlunu şehit vermişti Srebrenitsa’da. Sonra kızını gördük anlattı yaşananları. Teyzemin ellerinden tuttum, Keşke evime gelebilseniz dedi. Yürüyerek evine kadar gittik. Evinin üzerinde hâlâ şarapnel izi vardı. Şu evin sahibinin 2 oğlunu öldürdüler, şu evdeki herkesi öldürdüler diye komşularını anlattı."