BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.506,98
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlundan Irak kadına moral

Çoğunluğunu diplomatların oluşturduğu Iraklı yaralıları ziyaret sırasında duygusal anlar da yaşandı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Irak'taki son saldırılarda yaralanan ve tedavilerinin devamı için Türkiye'ye getirilen Iraklı yaralıları ziyaret etti.

Bakan Davutoğlu, Türkiye'nin etnik kökeni ya da dini mezhebi ne olursa olsun bütün Iraklılara yardım etmeye devam edeceğini söyledi.

Bakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Atatürk Hastanesi'nde Başhekim Metin Doğan ile birlikte Iraklı yaralıların tedavi gördüğü servisleri gezerek, yaralıların durumları hakkında bildi aldı.

Gözünün birini kaybeden May Abdulcabbar Ali isimli kadın yaralı ile yakından ilgilenen Bakan Davutoğlu ve eşi, yaralı kadına moral verdiler. Kendisi de doktor olan Sare Davutoğlu, doktordan yaralı kadının durumu hakkında bilgi aldı. .

Bakan Davutoğlu, ziyaretin ardından hastaneden ayrılırken yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Irak'ta 6 saldırının birden gerçekleşmesi sonucu özellikle Irak Dışişleri Bakanlığı'nda büyük hasar meydana geldiğini, saldırıların ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Başbakanı Nuri El Maliki ve kendisinin de Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüştüğünü hatırlatarak, yardıma hazır olunduğunun söylendiğini dile getirdi. Irak Dışişleri Bakanı Zebari'nin talebi üzerine 30 kadar yaralının Türkiye'ye getirildiğini belirten Davutoğlu,Türkiye'nin bütün imkanları ile Irak'ın yanında olduğunu ve elinden geleni yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Bakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü Irak'ın geleceğiyle yakından ilgiliyiz. Her bir Iraklının sağlığı bizim vatandaşlarımızınki gibi azizdir. Etnik kökeni ve dini mezhebi ne olursa olsun bütün Iraklılara yardım etmeye devam edeceğiz. Bundan sonra sadece Irak'ta değil, bölgede, nerede böyle bir insanlık faciası olursa olsun Türkiye insani yardımlarını yapmaya devam edecektir. İnsani yardım bizim en önemli dış politika ilkelerimizden biridir."