BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.503,88
HABER /  GÜNCEL

Altandan askeri kızdıracak sözler

2 gündür ordudaki skandal haberleriyle askere kafa tutan Taraf, bugün de Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'la sert oklarını TSK'ya çevirdi

Abone ol

Taraf Gazetesi, askere kafa tutmayı sürdürüyor... "AKP'yi ve Gülen'i bitirme planı" ididası ile kamuoyunda bomba etkisi yaratan Taraf gazetesi 30 Ağustos nedeniyle Başbuğ'un yayınladığı mesaj üzerine "General işine bak" başlığını atmıştı.

Son iki gündür de yine askeri sarsacak haberleri manşetine taşıdı Taraf. "Elazığ'da 4 asker kaza sonucu şehit düştü" başlığıyla ajanslara düşen haberin aslında kaza olmadığını; tim teğmeninin bir eri cezalandırmak için eline pimi çekilmiş bombayı tutturması sonucu 4 askerin öldüğünü ortaya çıkardı. İddiasını da askeri kaynaklara; soruşturmadan sızan ifadelere dayandırdı. Nitekim haber doğru çıktı; teğmen tutuklandı.

İkinci gün de Taraf, Elazığ'daki olayla ilgili askerin doğru bilgiyi bakandan, validen sakladığını öne sürdü.

Bir başka haber de Çukurca'daki 6 şehitle ilgiliydi. Taraf gazetesiyle askerleri öldüren mayınların orduya ait olduğu ortaya çıktı... İnternette de dolaşan komutanların ses kaydı büyük yankı uyandırdı.

AHMET ALTAN'DAN TSK'YA SERT SÖZLER

Gazete bugün de sert oklarını askere yöneltti, bu kez genel yayın yönetmeni Ahmet Altan'ın cephesinden... Altan başlıklı yazısında TSK'ya verdi veriştirdi...

Elazığ'daki gerçeğin açığa çıkmasının ardından şehit babasının, elinde Taraf gazetesiyle askerlik şubesine gidip “Bu haber nedir” diye sorduğunu; şubedeki görevlilerin de ona “Sen o gazetede yazılanlara inanıyor musun?” diye cevap verdiğini belirterek şöyle yazdı:

"Eğer o baba bana gelseydi ben de ona sanırım benzer bir söz söylerdim. 'Sen o ordunun söylediklerine inanıyor musun?'”

"Bizim ordunun doğru söylememek gibi bir alışkanlığı var. Bu kaçıncı?" diye soran Ahmet Altan, "Generaller akıllarını siyasete öyle bir takmışlar ki askerliği unutmuşlar neredeyse. İttihatçılardan bu yana bu ülke, ordusunun bu alışkanlığını değiştirmeyi bir türlü başaramadı" diyor yazısında..

ÖRTÜLÜ ASKERİ DİKTATÖRLÜK NE ZAMAN BİTECEK?

MHP'nin açıklamasını utançla okuduğunu da belirten Ahmet Altan, "Eğer siyasi açılımlar bir generalin konuşmasıyla bitiyorsa, bu ülkede parlamentoya, siyasi partilere, milletvekillerine ne ihtiyaç var? Bu tür siyasetçilerle nasıl uygarlaşacak, gelişecek, kalkınacak bu ülke? Örtülü bir askerî diktatörlük olmaktan nasıl kurtulacak?" diye soruyor.  

GENERALİN İŞİ SİYASET DEĞİL ASKERLİK

Medyayı da eleştiriyor Ahmet Altan; "Genelkurmay Başkanı siyasetle ilgili açıklama yapınca manşetlerine çekiyorlar, sanki bu çok doğal bir şeymiş gibi" diyor; ekliyor: "Generaller siyasetle ilgili konuşamazlar. Bu, onların işi değil. Onların işi askerlik."

"Bu ülkenin birçok “açılım” yapması gerekiyor. Bir tanesi de “ordu açılımı” diyor... 

ÖRNEK KOMŞUDAN, BAK GÖREVDEN ALDI GENERALİ

Komşu'dan örnek veriyor: "Yunanistan fazla konuşan genelkurmay başkanını görevden aldı. Onun için zaten Yunanistan Avrupa'nın üyesi, biz değiliz. Onun için minicik Yunanistan bizden kat kat zengin."