BIST 10.930
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.511,15
HABER /  SPOR

Fener öldü öldü dirildi

İlk maçında Cenevre'deki 2-0 kazanan Fenerbahçe, Kadıköy'de Sion karşısında adate ecel terleri döktü...

Abone ol

FENERBAHÇE: 2-2 :FC SİON

Daum, birçok as oyuncusunu dinlendirince Fenerbahçe, Sion karşısında sıkıntılı anlar yaşadı. Alex rolünde oynayan Andre Santos, attığı 2 golle gruplara çıkışın mimarı oldu.

İsviçre'de alınan 2-0'lık galibiyetin bünyede yarattığı dayanılmaz

DAUM'UN AÇIKLAMALARI 
Alman teknik adam, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, tur atladıkları için sevinçli olduklarını belirterek, ''Hedefimize ulaştık, Avrupa'dayız. Grup maçlarını heyecanla bekliyoruz'' dedi.

"Bugün de sadece hedef turu geçmekti, şov istemiyorduk" diyen Daum, "Bazı pozisyonlarda çok hata yaptık. Bunun nedeni çok sayıda maç ve seyahat yapmamız ve oyuncuların yorgun olmasıdır" diye konuştu.

TAKIMDA PENALTICI KİM?

Daum, bir gazetecinin ''Penaltıyı kullanma konusunda Semih, Dos Santos ve Kazım arasında tartışma oldu. Takımın penaltıcısı belli değil mi?'' sorusu üzerine, ''Penaltıları normalde Alex kullanıyor, ama bugün oynamadı. Penaltıdan önce futbolcular, aralarında konuştu, Dos Santos da 'Ben yüzde 100 bu golü atarım' dedi. Sonuçta gol oldu. Oyuncularımız her şeyi doğru yapmışlar'' dedi.
hafiflik, Cristoph Daum'un aklını çelmişti. Rafael Benitez'in keşfettiği bir terim olduğundan kuşkulandığım rotasyonu uygulamaya karar veren Daum, Emre, Roberto Carlos ve Güiza'yı dinlendiriyordu.

FENER'İN GOLÜ: Klasik sol kanat oyuncusu olmadığını her maç kanıtlayan Andre Santos (Dos Santos denmesini anlamak zor. Adam formasının arkasında Andre Santos yazıyor), Alex rolünde Oscar peşindeydi. Daha 2. dakikada Serey'in topla yeteneklerinin üzerinde hareketler yapmaya çalışmasını değerlendirdi Brezilyalı. Topu kaptığı gibi ceza alanına girdi. Sonrası tabelada yazılıydı: 1-0.

RAKİBİN GOLÜ: Ancak bu golün takıma olumlu yansıdığını söylemek mümkün değil. 8'de soldan gelen servest atışta Vanczak'ın vurduğu kafa, Volkan'ın bakışları arasında  ağlara gitti: 1-1. 12'de aynı Vanczak'ın sağ çaprazdan şutunda Volkan başarılıydı. 15 ve 20'de Semih'le bulunan fırsatlar sırasıyla kaleci ve savunma tarafından durduruldu.

FENER'İ GERİ DÜŞÜREN GOL: 29'da Dabo soldan Fenerbahçe ceza alanına girdi. Hışımla kalesini terk eden Volkan, rakibinin ayaklarını yerden kesti. Hakemin penaltı kararını 30'da Chihab gole çevirdi: 1-2. Elenmeye 1 gol kalmıştı. Topun kontrolü Sion'daydı.

PENALTIDAN BERABERLİK: 40'ta Kazım sağdan ceza alanına girdi. Bühler'in arkadan müdahalesi penaltı getirdi. "Ben atacağım" diye topa hücum etse de Kazım, Andre Santos'a sözünü geçiremedi. Brezilyalı, resmi maçlarda bu sezon 5. golünü penatıdan kaydetti: 2-2.

GUİZA HAREKETLENDİRDİ: 57'de Andre Santos'un sol çaprazdan plasesi az farkla dışarı gitti. Fenerbahçe'nin taraftarı bunalıma sokan futbolu 78'de oyuna yeni girmiş Güiza'nın şutuyla renklendi. Savunmadan seken topu kaleci mucizevi bir refleksle çıkardı. 81'de Andre Santos'un pasında Güiza bomboş topla buluştu. Lakin kötü vurdu.

Fenerbahçe turu geçti. Avrupa Ligi'nde Gruplara da kaldı. Ama bu maçtan çıkacak bir ana fikir var. Bundan sonra yedek kalanlar, niye kulübede oturduklarını iyice sorgulamak zorunda.

VANCZAK'IN DALAĞI YIRTILDI
Bu arada karşılaşmada sakatlanan Sion'un Macar futbolcusu Vilmos Vanczak'ın durumunun ciddi olduğu açıklandı.

Alınan bilgiye göre hastaneye kaldırılan Vanczak'ın dalağının yırtıldığı ve durumunun ciddi olduğu belirtildi. Ameliyat olması gereken futbolcunun, takımla birlikte İsviçre'ye dönmeyeceği öğrenildi.

FENERBAHÇE-SION: 2-2
Hakemler: Bruno Duarte, Jose Trigo, Sergio Serrao
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Önder, Lugano, Vederson, Kazım (90+1 Özer), Cristian, Selçuk, Uğur (77 Emre), Andre Santos, Semih (77 Güiza)
Sion: Vanins, Yusuf, Nwaneri, Chihab, Alioui, Paito (70 Mpenza), Bühler, Serey, Obradovic, Dabo (73 Mfuti), Vanczak (46 Marin)
Goller: Andre Santos (2, 41 pen); Vanczak (8), Chihab (30 pen)
Sarı Kartlar: Volkan, Lugano; Yusuf, Bühler

MAÇTAN DAKİKALAR İKİNCİ SAYFADA

[PAGE]



1.dakika. Karşılaşmaya Sion başladı... Fenerbahçe'ye başarılar...

GOOLLL 2. dakika. Fenerbahçe Dos Santos'un golüyle Sion karşısında golü buldu... Ceza sahası önünde kaptığı topla ceza sahasına giren Sambacı plase bir vuruşla ağları havalandırdı...

3. dakika. İlk maçta da Sion ağlarını boş geçmeyen ve ilk golü atan Breziyalı yıldız yine ilk golü atan isim oldu ve Fenerbahçe için belki de Avrupa Ligi kapısını ardına kadar açan isim oldu.

4. dakika. Sion, Fenerbahçe yarı alanında top çevirdi. Vanczák uzaklardan şansını denedi ancak top farklı bir biçimde auta çıktı.

6. dakika. Selçuk Vederson'a topu gönderdi. Vederson soldan kaçan Uğur'u kaçırmak istedi ancak Sion defansı topu taca gönderdi.

GOOLLL 9. dakika. Sion serbest vuruşta Vanczák'ın attığı golle skoru 1-1 yaptı.. Soldan serbest vuruş kullanan Sion topu altı pasta bulunan Vanczak ile buluşturdu ve topa iyi yükselen Sionlu topu ağlarımıza gönderdi.

12. dakika. Ceza yayının gerisinden frikik kazandık... Frikiği kullanan Vederson topu baraja çarptırdı ve tehlike sona erdi. 

13. dakika. Bravo Volkan! Sağdan ceza sahamıza giren Obradovic'in sert şutunu Volkan çeldi.

14. dakika. Az daha ikinci golü yiyorduk. Bu sefer sağdan serbest vuruşu kullanan ve topu altı pasa indiren Sion'da topa iyi vuramayan forvet oyuncuları mutlak bir pozisyondan yararlanamadı...

15. dakika. Maçın ilk sarı kartı Nijeryalı Yusuf'a!

16. dakika. Ah Semih! Dos Santos soldan, ceza alanına giren Semih'i kaçırdı. Sol çaprazdan ceza alanına giren Semih sert vurdu ancak kaleci Vanins topu çeldi.

17. dakika. Önder, Gökhan'ın önüne topu göndermek istedi ancak top çok hızlı...

18. dakika. Sion takımı bu dakikaya kadar daha etkili gibi. Orta sahayı rahat geçip dirençle karşılaşmamaları bunun en büyük nedeni...

19. dakika. Selçuk uzun bir pasla Semih'i görmek istedi ancak Sion defansı kritik bir hamleyle tehlikeyi sona erdirdi.

20. dakika. Ah Semih! Gole çok yaklaştık! Solda Uğur ile Vederson iyi paslaştılar ve topu ceza alanındaki Dos Santos'a vermeyi başardılar. Dos Santos ise ceza sahası içinde müsait durumdaki Semih'i gördü. Golcü oyuncu çok sert vurdu ancak Müller ayağını koyarak mutlak gol pozisyonunu önledi. Top kaleye gitse gol olması kaçınılmazdı...

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ
ANLARI DEVAM SAYFASINDA...

[PAGE]

22. dakika. Bu dakikalarda Fenerbahçe oyunun hakimiyetini eline geçirmeye başladı...

23. dakika. Gökhan sağ kanattan sol ayağıyla ortaladı ancak top, altı pasta bulunan Semih'in arkasına düştü...

24. dakika. Sion gole çok yaklaştı...Sağdan gelen Sion, ceza alanı sağ çaprazında bulunan Vanczak'ı topla buluşturdu. Takımının ilk golünü atan golcü, sert vurdu ancak Volkan çok iyi bir refleksle topu kornere çeldi. Kullanılan kornerden ise sonuç çıkmadı.

25. dakika. Sion, sahanın her alanında yaptığı presle takımımızın oyun kurmasını engelliyor...

29. dakika. Sion penaltı kazandı... Gökhan'ın kaptırdığı topla sağdan atağa kalkan Sion'da Dabo çaprazda Volkan ile karşı karşıya kaldı ve çalım atarken Volkan tarafından indirildi. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Volkan'da sarı kart sarı kart gördü...

GOOLLL 30. dakika. Sion Atışı kullanan Chihab ikinci kez topu ağlarımıza gönderdi. Kadıköy'de Sion skoru 2-1 yaptı...

32. dakika. Sion yine kendilerine göre sol kanattan tehlikeli geldi ancak ofsayta yakalandılar.

33. dakika. Orta sahada yaptığımız top kayıpları bu akşam çok fazla. Yine böyle bir topu kapan Dabo orta sahadan kaleyi yokladı ancak top farklı bir biçimde üstten auta gitti.

36. dakika. Sağdan geldi Fenerbahçe. Gökhan ortadaki Selçuk'u gördü. Ancak Selçuk'un pası çok kötü. Kaleci Vanins topu rahatça kontrol etti.

37. dakika. Fenerbahçe'de Lugano sarı kart gördü...

38. dakika. Sion sol kanattan serbest atışı kullandı... Orta sahadan ceza alanına dolduran Sion pozisyondan sonuç alamadı. Volkan zamanında çıkarak topu uzaklaştırdı ve kendisine faul yapıldı.

40. dakika. Fenerbahçe penaltı atışı kazandı... Semih'in pasıyla ceza sahasına hareketlenen Kazım, Bühler'in müdahalesiyle yerde kaldı... Hakem beyaz noktayı gösterirken Bühler'de sarı kart gördü...

GOOLLL 41. dakika. Fenerbahçe'de penaltı atışını kullanan Santos topu köşeden ağlara bıraktı... Fenerbahçe, Sion karşısında skoru 2-2 yaptı...

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ
ANLARI DEVAM SAYFASINDA...

[PAGE]

44. dakika. Bu arada Sion'un ilk golünü atan Vanczak, 37. dakikada Lugano'nun yaptığı sert faul sonrası hala kendine gelemedi. Macar oyuncu muhtemelen maçı yarıda bırakacak.

45. dakika. İlk yarı için normal süre tamamlandı... 2 dakika uzatma oynanacak.

Kadıköy'de ilk yarı 2-2 eşitlikle tamamlandı...

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

46. dakika.
2. yarıya Fenerbahçe başladı.

47. dakika. Obradovic soldan ceza alanına girmek isteyen Dabo'ya pasını yolladı ancak Senegalli oyuncu ofsayta yakalandı.

48. dakika. Belçikalı golcü Mpenza'nın yerine bu akşam oynayan ve bir penaltı yaptıran Dabo şu ana kadar fena oynamadı.

49. dakika. Marin sağdan etkili geldi ve ceza alanına girerken yerden ortaladı ancak Cristian topa hakim oldu ve topu uzaklaştırdı.

50. dakika. Serey sağdan bindirdi. Ortasında top kornere gitti. Obradovic köşe atışını kullanacak. Nwaneri yükselip kafayı vurdu... Top az farkla yandan auta çıkarken hakem Nwaneri'nin faul yaptığını tespit etti.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ
ANLARI DEVAM SAYFASINDA...

[PAGE]

53. dakika. Dos Santos orta sahada kaptığı topu hemen, soldan kaçan Semih'e gönderdi ancak milli oyuncu topa yetişemedi.

54. dakika. Obradovic orta sahada topla buluştu. Sert şutu auta gitti. Yine orta alanda kaptırdığımız bir top sonrası geldi pozisyon...

55. dakika. Bu dakikalarda Sion, Fenerbahçe sağ kanadını zorluyor...

57. dakika. Fenerbahçe 3. gole Santos ile yaklaştı... Sağdan gelişen atakta Gökhan Gönül ortasını yaptı... Savunmanın uzaklaştıramadığı top Semih'i geçti... Santos sol çarprazda önünde bulduğu topa yerden vurdu.. Meşin yuvarlak direği sıyırıp auta çıktı...

58. dakika. Vederson soldan ortaladı. Altı pasa giden topa, Semih'ten önce kaleci Vanins iki hamlese sahip oldu.

59. dakika. Vederson soldan uzun bir taç atışı kullanıp Semih'i görmek istedi ancak golcü oyuncudan önce Alioui topu kornere gönderdi. Kornerden sonuç alamadık.

60. dakika. Kadıköy'de son yarım saatlik dilime 2-2'lik eşitlikle girildi... Tempo yüksek heyecan dorukta... Hızlı çıkan Sion defansımızı eksik yakalamak istedi ancak Gökhan riske girmeden topu kornere attı. Obradovic'in kornerinde topu uzaklaştırdık.

61. dakika. Sion kazandığı serbest atışı Obradovic ile kullandı... Bu futbolcu uzaktan kaleyi denedi... Etkisiz giden topa Volkan'da kaldı...

65. dakika. Sion atağında Serey ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top savunmada Selçuk'a çarparak uzaklaştı.

66. dakika. Fenerbahçe atağında Semih ceza sahası içine arapas atmak istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

68. dakika. Sion tehlikeli geldi. Cepheden ceza alanına girmek isteyen Obradovic ve Dabo'ya Lugano 'dur' dedi. Çok tehlikeli bir pozisyon olabilirdi.

69. dakika. Sion atağında Nwaneri ceza sahası dışından kaleye şut vurdu ama top kaleci Volkan'da kaldı.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ
ANLARI DEVAM SAYFASINDA...

[PAGE]

70. dakika. Sion'da Paíto kenarda Mpenza oyunda... En önemli golcüleri de oyunda...

71. dakika. Fenerbahçe atağında Vederson ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Vanins'te kaldı.

72. dakika. Sion tehlikeli geldi. Mpenza, sağdan bindiren Marin'i gördü. Marin'in ortasını Önder kornere gönderdi.

73. dakika. Sion'un etkili isimlerinden Dabo çok yoruldu ve kenara geldi. Yerine M'Futi oyuna dahil oldu. Sion 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanırken Fenerbahçe hala maça başladığı 11 ile oynuyor.

75. dakika. Fenerbahçe atağı soldan gelişti... Marin orta sahada Uğur'u indirdi. Atışı hemen kullandık. Vederson ceza sahasına ortasını yaptı... Semip yükselip kafayı vurdu... Meşin yuvarlak kalecinin üzerine giderken yan hakamin ofsayt bayrağı kalktı..

76. dakika. Yine güzel geldik. Semih sağdan kaçan Kazım'ı gördü. Milli oyuncumuz sağ çaprazdan sert vurdu ancak top auta gitti.

77. dakika. F.Bahçe'de iki oyuncu değişikliği... Güiza ve Emre oyuna giriyor. Semih ve Uğur kenarda...

79. dakika. Fenerbahçe gole Güiza ile çok yaklaştı... Ceza sahası önünde topla buluşan Güiza sert vurdu... Savunmadan seken top köşeden ağlara gitmek üzere iken Kaleci Vanins kritik bir müdahale ile topu çelmeyi başardı...

80. dakika. Fenerbahçe bir kez daha gole Güiza ile çok yaklaştı... Santos kaptığı topu savunmanın arkasına bıraktı.. Güiza Kaleci Vanins ile karşı karşıya pozisyonda topu yandan auta vurdu...

82. dakika. Emre orta saha çizgisi üzerinde, kaçmakta olan Güiza'ya yerden bir pas attı ancak yıldız oyuncu ofsayta yakalandı.

83. dakika. Sion atağında Obradovic sağ kanattan penaltı noktasına orta yaptı ve savunmamız topu kafayla uzaklaştırdı.

85. dakika. Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı... Vederson çol kanattan eza sahasına sokulup ortasını yaptı... Güiza iyi yükselip kafayı vurdu... Meşin yuvarlak üst direği sıyırıp auta çıktı.

87. dakika. Dos Santos soldan ortaladı. Güiza göğüs kontrol yapmak istedi ancak top sekti. Arkasındaki Gökhan da topu kontrol edemedi ve Sion defansı pozisyonu uzaklaştırdı.

88. dakika. Fenerbahçe atağında Emre ceza sahası içine atılan pası almak istedi ama savunma önce davranarak topu uzaklaştırdı.

89. dakika. Fenerbahçe'de Kazım yerini Özer'e bıraktı.

90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı... 2 dakika uzatma oynanacak.