BIST 10.567
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.480,09
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan ilk açıklama geldi

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye ile yaşanan uçak krizi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye ait bir yolcu uçağının, kargosunda mahiyeti itibarıyla sivil havacılık kuralları gereğince taşınması doğru olmayan bazı malzemeler bulunduğu bilgisi aldıklarını belirterek, söz konusu uçağın inceleme yapılması için Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirildiğini doğruladı.

Davutoğlu, ''Aldıkları bilginin doğru çıkması halinde uluslararası hukukun gereğinin yapılacağını'' belirtti.


F16'LAR S
URİYE UÇAĞINI ANKARA'YA İNDİRDİ


Moskova - Şam seferini yapan Suriye uçağı şüphe üzerine Türk savaş jetleri eşliğinde Ankara'ya indirildi. 

2.20121011083400.jpg

SURİYE UÇAĞINI İNDİREN F16 FİLOSU 

Suriye'ye ait yolcu uçağını Ankara Esenboğa Havalimanı'na indiren F-16 hava kuvvetlerinin özel birlikleri...
DEVAMINI OKU

ANKARA'YA İNDİRİLEN SURİYE
UÇAĞININ GÖRÜNTÜLERİ

Moskova-Şam seferini yapan uçak savaş uçakları eşliğinde indirildi. Olay anının sıcak görüntüleri
DEVAMINI OKU 

SURİYE UÇAĞININ İNDİRİLMESİ SIRASINDAKİ TELSİZ KONUŞMALARI

Kule ile Suriye uçağının pilotları arasındaki konuşmalar kayda alındı. 
DEVAMINI OKU

TGRT Haber televizyonunda bir programa katılarak, soruları yanıtlayan Davutoğlu, sivil uçuşlarda herhangi başka bir malzeme taşınması ya da bildirimde bulunulmamasının sivil havacılık kurallarının ihlali anlamına geldiğini vurguladı.

Güvenlik, istihbarat ve ulaştırma birimleriyle bu konuları yakından takip ettiklerini dile getiren Davutoğlu, aldıkları bilginin değerlendirildiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konunun arz edildiğini ifade etti.

ULUSLARARASI HUKUK UYGULANIR

Davutoğlu, ''Bu uçağın indirilerek, bu tetkikatın yapılması kararı alındı'' dedi. Davutoğlu, Moskova-Şam seferini yapan uçakla ilgili aldıkları bilginin doğru çıkması halinde uluslararası hukukun gereğini yapacaklarını söyledi.

İSTİHBARATIN KAYNAĞI GİZLİ

Uçakta 30 civarında yolcu bulunduğu ve yolcuların durumuyla ilgili sıkıntının bulunmadığını da açıklayan Davutoğlu, uçakta silah bulunduğu yönündeki iddiaların gizli bir istihbarat kaynağından geldiğini açıkladı.

"Yolculara yemek ikramı da veriyoruz. İsterlerse salonlarımızda ağırlanabileceklerini de belirttik. Sivil uçuş görünümü altında başka malzemeler taşınıyorsa ya da bildirimde bulunulmamışsa o zaman inceleriz. Şimdi o inceleme sürüyor. Bu istihbarat tabii rastgele bir duyum değil. Bazı doneler üzerine yapılan bir işlem."

RUSYA'YA İLİŞKİLERİ ETKİLER Mİ?

Uçağın indirilmesinde Moskova yönetiminin bir sorumluluğu olup olmadığına ilişkin soru üzerine Davutoğlu, bunun uçaktaki inceleme bittiğinde çıkacak tabloya göre değerlendirileceğini, Türkiye-Rusya ilişkilerini etkileyecek boyutta bir şey olacağını düşünmediğini vurguladı.

1.20121011083509.jpg 

GÜVENLİ DEĞİL

Ahmet Davutoğlu, ''Türk uçakları, Suriye hava sahasını yarından ya da şu andan itibaren kullanmayacak diyebilir miyiz?'' yönündeki soruyu, ''Suriye hava sahasının güvenli bir hava sahası olma niteliğini kaybettiği, Başbakanlığın da bu yönde talimat verdiği'' sözleriyle yanıtladı.