BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.492,39
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a veda ziyareti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya'daki 19 Mayıs kabulü sonrası Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti. Veda ziyareti kapsamındaki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Külliye'de bir araya geldiBaşbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Külliye'ye gitti. Veda ziyareti kapsamında gerçekleşen görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, 81 ilden gelen temsilci gençleri, Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Gençleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Çankaya Köşkü, çok misafirler ağırladı ama gençleri ağırladığında çok daha güzel bir atmosfer oluşuyor. Muhtemelen, büyük ölçüde, başbakanlığım döneminde sizler, ağırladığım son misafirler olacaksınız. Bu da ayrı bir anlam taşıyor." dedi.

"BİR ŞEHİTLİK VARSA ONU MUTLAKA ZİYARET EDİN"

Horasan'dan Anadolu'ya gelen 81 vilayetin her birinde, mutlaka bir Horasan ereni bulunduğunu kaydeden Davutoğlu, 1910'lu yılların gençlerinin yedi iklimde şehitliğe yürümek için yola çıktıklarını, vatan savunması yaptıklarını ifade etti.

Vatan denilen toprakların o dönemde, bugün Hakkari ile Edirne arasında kalan topraklar olmadığını belirten Davutoğlu, "Bağdat vatandı, Kudüs vatandı, Yemen vatandı, Üsküp vatandı. Bugün Libya olan Trablusgarp vatandı. Size bir tavsiyem, nereye giderseniz gidin, bir şehitlik varsa mutlaka ziyaret edin." dedi.

Davutoğlu, 1970'li yılların ise kendisinin gençlik yılları olduğunu ifade ederek, o dönemlerde üniversitelerin bir kutuplaşma yerleri olduğunu belirtti.

"PASİF BİR GENÇLİK İSTEMİYORUZ"

O dönemlerde kendisinin de gençlik hareketleri içinde yer aldığını aktaran Davutoğlu, "Şunu bilin ki gençlik hareketleri içinde yer almak bir suç değildir, bir kabahat değildir. Pasif bir gençlik istemiyoruz. Kendisine söylenileni hemen kabul eden bir gençlik de istemiyoruz. Konuşan, düşünen, tartışan, eleştiren ama asla nefret dili kullanmayan, asla şiddete başvurmayan, asla teröre bulaşmayan bir gençlik istiyoruz." diye konuştu.