BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.438,79
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a sert Kudüs tepkisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Niğde mitinginde halka seslendi. Hedefinde ise olay Kabe ve Kudüs benzetmesi yapan Demirtaş vardı

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, Taksim Meydanı'nın işçiler için kutsal mekan olduğunu söyleyen Demirtaş'ın "Müslümanlar Kabe'ye hacı olmak için giderler. Museviler de Kudüs'e gider" örneğine sert tepki gösterdi.

Niğde mitinginde halka seslenen Davutoğlu, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

- 1 Mayıs'ı emek ve dayanışma günü ilan ettik. Herkes nasıl burada barış içinde bizi karşıladı yarın da anmak isteyen barış içinde gösterilen yerde gösteri yapabilirler. Kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın.

- Biz böyle dedik, barış çağrısı yaptık. HDP'nin Eş Başkanı var ya "Kabe Müslümanlar için kutsalsa Taksim bizim için kutsal..." yahu bu nasıl söz. Biz Kabe'ye laf söyletmeyiz, Kabe'ye şirk koşulmasına izin vermeyiz. Ne inancı taşırsan taşı...

'MÜFTÜ EFENDİ CEVAP VER: İSLAMDA HÜKMÜ NEDİR!

- Gönlü Filistin aşkıyla yanan kardeşlerime sesleniyorum, Kudüs nasıl Yahudiler için kutsalsa diyor, yahu sen İsrail'in sözcüsü müsün? Kudüs bizim için kutsal. Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek. Bir müftüyü milletvekili aday gösterdiler. O müftüye sesleniyorum bu sözün hükmü nedir İslamda. Müftü efendi cevap versin.

'TIP FAKÜLTESİ, ORGANİZE SANAYİ KURUYORUZ'

- İnşallah buraya organize enerji ihtisas bölgesi kuruyoruz. YÖK'ten MEB'ye geldi, Niğde Üniversitesi'ne tıp fakültesi kuruyoruz.

'ADAMIN MAAŞINA HACİZ GELDİ, HABERİ YOK'

- Kemal Kılıçdaroğlu'nun maaşına haciz geldi, adamın maaşından haberi yok. Bundan haberi olmayan birinin noterde verdiği söze inanılır mı?

'BİZİ HOLLANDA'YLA KARŞILAŞTIRMA KILIÇDAROĞLU'

- Hollanda'yla Türkiye'yi karşılaştırıyor... Avrupa'nın en büyük tarım ülkesi Türkiye'dir. Hollanda'yla falan karşılaştırma bizi Kılıçdaroğlu... Dünyada sizinkindan daha tatlı patates yok. Türkiye 193 ülkeye 1783 tür tarım ürünü ihraç ediyor. Kılıçdaroğlu rakamlara bak rakamlara...

'AK PARTİ GİTSİN'

- CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı diyor ki, 'HDP'nin barajı aşması bizim için önemli, destek vereceğiz' bunlara oy verir misiniz? Koalisyon kuramazlar ya... Niyetlerini söylüyorum. Türk Baas'ı Kürt Baas'ı el ele verecek bu ülkeyi idare edecek öyle mi... Geriden de paralel bunlara destek veriyor. Paralelin bir adamı gitmiş Gültan Kışanak'la konuşuyor. Büyük oyun bu AK Parti gitsin bu beyefendilerle sefa sürsünler.

'AĞABABASI İNÖNÜ DE AZERİ KARDEŞLERİMİZİ RUSLARA TESLİM ETMİŞTİ'

- Kılıçdaroğlu '2 milyon Suriyeliyi geri göndereceğiz' diyor. Ağa babası İnönü de Azeri kardeşlerimizi Ruslara teslim etmişti.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği'nden oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi'nce 1 Mayıs 1977'deki olaylarda ölenler için Kazancı Yokuşu'nda düzenlenen anma etkinliğinde böyle konuşmuştu:

MUSEVİLER DE KUDÜS'E GİDER

"Birebir örnekmiş gibi algılanmasın ama yani Müslümanlar Kabe'ye hacı olmak için giderler. Museviler de Kudüs'e gider. Dini inançların merkezleri, mabetleri vardır. Onun dışında hiç bir yerde, onu yapamazsınız. Evet dini bir inanç olarak söylemiyorum ama işçiler açısından Taksim olmazsa olmaz bir yerdir. Yani burada anma, kutlama yapılamazsa o yıl 1 Mayıs Türkiye'de kutlanmamış sayılır. 1 Mayıs şehitleri, anılmamış sayılır. Çünkü burada bu noktada katledildiler. Taksim'i yasaklamak, 1 Mayıs'ı yasaklamaktır. Biz özellikle Sayın Başbakan'a seçim arifesinde çağrı yapıyoruz. Gelin şu 1 Mayıs'ı en küçük bir gerilim ve gerginlik olmadan, işçiler bayramı, bayram gibi kutlasınlar, anmasını da 77'deki 1 Mayıs'ın anısına uygun şekilde gerçekleştirsinler. Bizler de siyasiler olarak hep birlikte emekçilerimizin, işçilerimizin bu bayramında, dayanışmasında yanında olalım."