BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  GÜNCEL

Endonezya'daki infazlar: Brezilyalı mahkum son ana dek anlamadı

Endonezya'da uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla kurşuna dizilen Brezilyalı Rodrigo Gularte'nin psikiyatrik hastalıkları nedeniyle son ana kadar öldürüleceğinin farkına bile varmadığı belirtildi.

Abone ol

Endonezya'da uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla kurşuna dizilen Brezilyalı Rodrigo Gularte'nin psikiyatrik hastalıkları nedeniyle son ana kadar öldürüleceğinin farkına varmadığı belirtildi.

Gularte'nin rahibi Charlie Burrows, paranoid şizofreni ve bipolar bozukluk hastası Gularte'nin sesler duyduğunu ve son ana dek kurşuna dizileceğini anlamadığın söyledi.

Rahip Burrows, Gularte'yi infaza hazırlamaya çalıştığını, ancak Brezilyalı mahkûmun son anlarına dek başına ne geleceğinin farkına varmadığını belirtti.

Burrows, "Zincire vurulması gerekiyordu. Kendisine dokunulmasını sevmediği için onu hazırlamaya çalıştım. Neler olduğunu zincire vurulurken anladı ve bana 'Beni infaz mı edecekler rahip?' diye sordu." dedi.

Rahip Burrows, Gularte'nin duyduğu seslere herkesten daha çok inandığını ve bu seslerin son günlerinde kendisine her şeyin yoluna gireceği sözünü verdiğini anlattı.

Brezilyalı bir diplomat da Gularte'nin son isteklerinden birinin Brezilya'ya gömülmek, böylece "diriltilirse" ailesine yakın olmak olduğunu söyledi.

Diplomat bu durumun Gularte'nin akıl hastalıklarına dair bir kanıt olduğunu vurguladı.

Gularte'yi hapiste ziyaret eden bir kuzeni de "Mısır'daki daha önceki yaşamlarından ve hiç yaşanmamış gerçeküstü hikâyelerden" bahsettiğini anlattı.

Brezilya hükümeti Endonezya'dan Gularte'nin psikiyatrik durumu nedeniyle infazın durdurulmasını istemişti.

Gularte, Endonezya'da son dört ay içinde uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasından idam edilen ikinci Brezilyalı.

Gularte 2004'te Endonezya'ya sörf malzemeleri içinde kokain sokmaya çalışırken yakalanmıştı.

Endonezya'da uyuşturucu suçlamalarından yedisi yabancı sekiz kişi kurşuna dizilerek idam edildi.