BIST 9.544
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.489,57
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan CHP'ye Süleyman Şah cevabı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa'da halka seslendi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa’da düzenlenen AK Parti mitinginde konuştu.

Davutoğlu, CHP'li Gürsel Tekin'e yanıt vererek "Bir CHP'li dedi ki '48 saat içinde Türkiye, Suriye'ye girecek' Doğru, girdik ama Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyaret ettik" dedi.

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

davut1.jpg

Süleyman Şah'ın huzurunda divan durduk. İşte bizim siyasi anlayışımızda tarihi bir derinlik vardır. Sultan Alparslan vardır, Süleyman Şah vardır, Fatih Sultan Mehmet Han vardır. Süleyman Şah'ın bizim mimarimiz şeklinde yapılması hususunda gerekli talimatları verdik. Ve Suriye toprakları içinde Süleyman Şah'ın mekanında bu al bayrak ebediyete kadar dalgalanacak. Berfo Ana, 12 Eylül döneminde oğlu Cemil hapishaneye alınmıştı. Berfo ana onu bir daha göremedi. 12 Eylül rejiminin kalıntılarını kim temizledi? İşkenceler altında ölenlerden sonra Türkiye'de işkenceyi tümüyle kim kaldırdı? 12 Eylül'ün yasaklarını kim kaldırdı? Başörtü yasağını kim bitirdi?

'TÜRKİYE IRAK'A SURİYE'YE DÖNER"

HDP eş başkanı derken Demirtaş ile birlikte Kılıçdaroğlu'nu da kastettim. Neden biliyor musunuz? CHP bu milletin dinini dininden koparmak için uğraştı. Birileri çıkıyor biz Kürtleri temsil ediyoruz diyor, bir diğeri Türkleri temsil ediyoruz diyor. Tüm Türkiye'nin buluştuğu parti hangi parti? Bunların zihniyetine uyulsa Türkiye Irak'a döner, Suriye'ye döner, ülke bölünür. Ama bunu yapamayacaklar. Bir kahraman Kürt kadını, bir bacımız o intihar bombacısının üstüne atladı. Çocukları kurtarmak için kendisi şehit oldu. Hatice Bilgen için Şanlıurfa'dan bir Fatiha okuyalım.

davut2.20150510163621.jpg

"ANNELER BACILAR YETER ARTIK..."

Diyorlar ki Meclis'e giremezsek yeni bir direniş başlatırız. Biz çocuklarımızı dağlarda değil okullarda görmek istiyoruz. Anneler bacılar artık yeter. Şehit anneleri ile Diyarbakır anneleri omuz omuza. Biz evlatlarımızı kimseye kurban vermiyoruz diyecek miyiz? Bugünlerde çok konuşulduğu için, Süleyman Şah'ın hatırası vesilesiyle, Suriyeli muhacir anne Ümmü akil, üç çocuğunu ve eşini Esed'in zalimleri şehit eder. Ümmü Akil der ki "evlatlarımızı şehit verdim ama Türkiye cumhuriyetinin merhametine sığındım" der ve ağlar."

"SURİYELİLERİ GÖNDERECEĞİZ DEDİ"

Şimdi Şanlıurfa Suriyeliden gelen kardeşlerine kucak açan Şanlıurfa size minnet teşekkür borçluyuz. Kılıçdaroğlu Suriyelileri göndereceğiz diyor. 6-7 Ekim olaylarında Kobani sebebiyle Türkiye'yi kana bulamak isteyen HDP'lilere sorma vaktidir, niye Kılıçdaroğlu'na biz kardeşlerimizi vermeyiz demiyorsunuz? Anaların gözlerinden yaş damlamasın. Ta ki Anadolu'nun çocukları birbirine kıymasın. Anadolu ağlamasın.

"BİR CHP'Lİ DEDİ Kİ..."

Bir CHP'li dedi ki '48 saat içinde Türkiye, Suriye'ye girecek.' Doğru, girdik ama Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyarete gittik, ziyarete. Şaşkın bunlar. Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyaretimiz tarihe geçti ama CHP'nin yalanları, vaatleri de tarihe gömüldü.