BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.491,02
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye Türkeş'li yanıt

Şah Fırat operasyonunda Genelkurmay'ı eleştiren MHP'nin tartışılan açıklaması Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gündemindeydi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i eleştiren Bahçeli'yi özür dilemeye çağırdı.

Davutoğlu, iktidarı vatan toprağını terketmekle suçlayan Bahçeli'ye, Türkeş'in ortağı olduğu 1975'te Süleyman Şah türbesinin Karakozak'a nakledilmesini hatırlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şah Fırat operasyonu hakkında MHP'nin bugün yaptığı "Genelkurmay Başkanları eskiden mahzurlu gördükleri kararlar hakkında siyasi liderlere karşı koyacak yürekliliği gösterirlerdi" açıklamasına tepki gösterdi. 

Açıklamanın darbe çağrısı olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Biz ne 27 Mayıs'tayız ne 12 Mart'tayız, ne 12 Eylül'deyiz ne de apoletlerle konuşulan 28 Şubat'tayız. Yeni Türkiye'de bu çağrılara pabuç bırakmayız." dedi.

Necdet Özel'e, 'Vatan dersinden kaçtın mı?' diyen Devlet Bahçeli'ye Davutoğlu, "sen edep nedir bilir misin?" diye karşılık verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup toplantısında milletvekillerine gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu'nun İç Güvenlik paketi ve Süleyman Şah türbesi tartışmaları vardı. Muhalefetin suçlamalarına yanıt veren Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkar satır başları şöyle oldu:

DESTAN YAZDINIZ

Son bir hafta içinde TBMM Genel Kurulu'nda, Genel Kurul'un adabına, edebine, vakarına yakışmayan her türlü saldırıya muhatap oldunuz, hakarete muhatap oldunuz ama hiçbir zaman haya, edep kurallarını terk etmediniz. TBMM'nin vakarını korudunuz, demokrasinin temel ilkelerini korudunuz ve bir kez daha AK Parti gurubu olarak bir destan yazdınız.

Kim ne yaparsa yapsın kim hangi kirli ittifak yöntemlerini belirlerse belirlesin AK Parti hukukun edebin ve mili iradenin sözcülüğünü yapacak. Pensilvanya New York Times'te makale yazıyor, Kılıçdaroğlu aynı zamanda direniş çağrısı yapıyor MHP bütün bu densizliklere destek veriyor. Bunlara karşı AK Parti'nin vakur azimli tutumu.

KATKI SUNMADILAR

6-7 Ekim olaylarından sonra 15 Ekim'de saatlerce Türkiye'ye bir daha tahripkarlığın yaşanmaması için ne gerekiyorsa her şeyi konuştuk. 21 kasımda yasa tasarısını bakanlar kurulunda konuştuk, muhalafetten yine ses yok katkı yok. 27 Aralık'ta alt komisyonda konuşulda yine katkı yok.

Aylarca sessiz kalan muhalefet meclise gelince uyandılar.  6-7 Ekim'de devlet nerede diyen Bahçeli'nin HDP ile ittifakını MHP'li seçmene anlatacağız. Özgürlüklerin teminatı AK Parti'dir kimse bize özgürlük dersi veremez.

Dış güçlerin piyonu muhalefetin amacı seçim öncesi ülkeyi karıştırmak. İngiltere'de 3 PKK'yı kadın molotof nedeniyle 17 yıla kadar hapis cezası aldı. Avrupa'da 72 saate kadar gözaltı süreleri var. Sandığa değil sokağa çağırıyorlar, biz de inadına sandığa gelin sandığa diyoruz.

MASKE TAKMAK ONLARA EDEP BİZE YAKIŞIR

Hakaret onlara edep bize yakışır. TBMM'ye saygısızlık onlara onurunu korumak bize yakışır. Maske takmak onlara halkın güvenliğini sağlamak bize yakışır. 

Miting meydanlarında kirli ittifakları anlatacağız. Özgürlükleri savunuyoruz diyen CHP ve HDP'nin mecliste nasıl baskı uyguladığını gördük. Türkiye'nin huzurunun tehdit edilmesine asla izin vermeyeceğiz. 

VANDALİZM OLURSA SORUMLUSU ONLARDIR

Buradan bütün muhalefet partilerine şimdiden sesleniyorum; eğer bu kanunu engellemeye devam ederlerse, bundan sonra bu kanunun gecikmesi sebebiyle herhangi bir molotof kokteyli saldırısı olursa, maskeli birtakım saldırılar olursa, vandalizm olursa sorumlusu onlardır.

ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİ

(Özgecan Aslan cinayeti) Türkiye'de seferberlik ilan ettik. Kadına yönelik şiddet konusunda ulusal ve uluslararası birçok önlem aldık. Kadın koruma evleri oluşturduk. Bundan sonra da toplumsal seferberlik halinde kadına yönelik şiddeti önlemeye kararlıyız.

ÜLKÜCÜ GENCİN ÖLDÜRÜLMESİ

Fırat Çakıroğlu kardeşimizi Ege Üniversitesi'ndeki bir şiddet olayında kaybettik. Bazı unsurlar üniversitelerimizi karıştırmak isteyebilir. Bir hoca olarak ideolojik ayrımı akademik anlayışa aykırı gören biri olarak birliğinizi muhafaza ediniz diyorum. Ne olursa olsun şiddete başvurmayın.

Daha dün Macaristan'da Gülbaba'yı ziyaret ettik. Biz Gülbaba'nın huzurunda da Süleyman Şah'ın huzurunda tarihe sahip çıkma onurunu yaşadık. Ecdaddan kalma tek taş bile kalsa onu korumak bizim için onur meselesidir.

BAHÇELİ KAÇ TANE TARİHİ ESERE SAHİP ÇIKTI?

Şah Fırat operasyonu dünyada ilgiyle takip edildi. Bahçeli'ye soruyorum. Kaç tane tarihi esere sahip çıktınız? Kaç tane tarihi esere sahip çıktınız, hangi şehitliğe sahip çıktınız, ihya ettiniz. Hesabını verin önce. Biraz önce ben saydım, nerede şehitliğimiz varsa hepsini ihya ettik. Osmanlıca’ya yabancı dil muamelesini yapan Kılıçdaroğlu bir anda Süleyman Şah’ı keşfetti.

1939'DA VATAN TOPRAĞI TERK Mİ EDİLDİ?

1939 yılında ilk mekan değişikliği yapıldı iktirarda CHP vardı vatan toprağı elden mi gitti? 1973 aralığında bu yeni yere geçiş için karar alındı, eylül 1975’te törenle Süleyman Şah’ın naaşı nakledildi. Hangi hükümetler var? Naim Talu, Bülent Ecevit ve rahmetli Türkeş’in başbakan yardımcısı olduğu milliyetçi CHP - Demirel hükümeti var.

BAHÇELİ TÜRKEŞ'E SORUYOR

Eğer vatan toprağı, Ecevit zamanında vatan satılmamışsa, Karakozak'tan Eşme’ye gelirken niye terk edilmiş olsun? Sayın Bahçeli’ye soruyorum, sen vatan nedir bilir misin diye sorarken dolaylı olarak rahmetli Türkeş’e de sormuş oluyor. Türkeş’in başbakan yardımcısı olduğu dönemde ikinci nakil yapıldı. Peki vatan toprağı satılmış mı oldu? Vatan toprağı dün Caber kalesiydi, 73'ten sonra Karakozaktır bugün de Eşme'dir. Eşme Türkiye cumhuriyeti toprağıdır.

SEN EDEP NEDİR BİLİR MİSİN? DEVLET AHLAKI NEDİR BİLİR MİSİN?

Şimdi eğer o soruyorsa; 'vatan nedir bilir misin' diye, ben de ona cevaben söylüyorum, acaba Sayın Bahçeli, sen edep nedir bilir misin? Günlerce uykusuz kalarak vatan toprağını savunmak, vatan toprağını bir yerden bir yere nakletmek için çalışan o devlet görevlilerinin karşısında devlet ahlakı nedir bilir misin, devlet adabı nedir bilir misin? Bahçeli özür dilemelidir.

KILIÇDAROĞLU KIŞ UYKUSUNDA

CHP'li Faruk Loğoğlu tankla askerle girillesi Suriye topraklarına saldırıdır diyor. Dünyadan böyle bir ses çıkmadı, ama CHP zihniyeti yine Türkiye'yi dışarıya şikayet etmekle meşgul.

Bir sabah kalktık Suriye ile düşman olduk. 300 bin insan ölmüş, beş milyon kişi mülteci olmuş, sanki Suriye rejimi ak kaşık gibi ona sahip çıkıyor. Kış uykusunu anlarım ama 4 yıl sürmez ki kış uykusu hala uyuyor görmüyor. kimyasal silahlarla katledilen insanları görmüyor. Niye görmüyor belki beden gözü var ama gönül gözü yok.

BU DARBE ÇAĞRIDISIR

MHP'nin bir açıklaması oldu bugün, şöyle diyor; Genelkurmay Başkanları eskiden mahzurlu gördükleri kararlar hakkında siyasi liderlere karşı koyacak yürekliliği gösterirlerdi. Bu darbe çağrısıdır arkadaşlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde parti grubu olan bir parti böyle bir açıklama yapamaz. Bu darbe çağrısıdır. Bu eski Türkiye alışkanlığıdır.

YENİ TÜRKİYE'DE BU ÇAĞRILARA PABUÇ BIRAKMAYIZ

Genelkurmay Başkanımız ve şerefli Türk subayları, demokratik yollarla iktidara gelmiş, halkın onayını almış hükümetimizin emrindedirler ve hükümetimizin aldığı kararları uyguluyorlar. Geçti o dönem. Biz ne 27 Mayıs'tayız ne 12 Mart'tayız, ne 12 Eylül'deyiz ne de apoletlerle konuşulan 28 Şubat'tayız. Yeni Türkiye'de bu çağrılara pabuç bırakmayız.

AK PARTİ'YE 6223 MÜRACAAT

6223 müracaat yapıldı 1040'ı kadın adaylarımız olmak üzere. Önümüzdeki hafta sonu temayüller yapılacak, 6-15 Mart'ta mülakatlar başlayacak, 16-22 Mart'ta komisyon toplantıları gerçekleştirecek, 23 Mart'ta üst kurul toplanacak, 7 Nisan'da aday listesi, 14 Nisan'da geçici aday listesi açıklanıp 24 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu aday listelerini tamamlamış olacağız.